Toen je voor het eerst een iPod in handen kreeg stonden er een aantal standaard mapjes: 25 meest afgespeeld (willen we terug), onlangs toegevoegd (mega handig), albums, nummers en PODCASTS. Sindsdien hebben wij het ons altijd al afgevraagd, wat zijn podcasts, wat moet je er mee en zijn er ook leuke podcasts? Wij zijn voor je op zoek gegaan.

Wat is het?

Podcast: “Een podcast is een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair onder radioamateurs. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzenden’).” aldus Wikipedia.

Als we het internet afstruinen naar meer informatie over podcasts en het voordeel ervan, komen we vooral artikelen tegen die je vertellen hoe je een succesvolle podcast begint. We beginnen bijna het gevoel te krijgen dat de podcast net zo populair is als een blog….

Wie maakt het?

Een podcast werd voornamelijk gebruikt door amateur-radiomakers. Op deze manier konden ze gratis radiomaken en dit was een goed opstapje naar je carrière als radiomaker. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel blogs die dus ook podcasts maken. Ook bekende magazines maken podcasts.

Waar vind je podcasts?

Met je telefoon of tablet kan je heel gemakkelijk podcasts vinden en beluisteren via een podcast app. Op je iPhone zit een standaard app die je podcasts laat beluisteren. Via deze app kan je zoeken naar verschillende podcasts. iTunes zet de populairste voor je op een rijtje. Zo zie je bijvoorbeeld TED Talks Daily maar ook een podcast van De Correspondent.

Welke podcasts zijn de moeite waard?

Na een onsuccesvolle zoektocht op het internet (iedereen belooft de beste podcasts te hebben) kwamen we na dagen op ManRepeller. Het online magazine van de hilarische Leandra Medine. En ZIJ, heeft dus gewoon een eigen podcast. En hij is nog leuk ook!! Je hoort Leandra praten over koetjes en kalfjes maar ook serieuze zaken. Ze ligt op bed, haar man komt thuis en zij praat in de microfoon. Een vlog, maar dan met alleen audio. Voordeel? Je kan het gewoon luisteren op de fiets, in de auto of zelfs tijdens het hardlopen.

Onze favorieten? Dit zijn ze:

Man Repeller

Fashion No Filter

De Correspondent

Missen we er een? Let us know!

PHOTO CREDITS UNKNOWN
(Visited 1 times, 1 visits today)