De vraag: ‘ben ik een goud- of zilvertype?’ houdt veel mensen bezig. Het aanbod goud- en zilverkleurige sieraden is oneindig groot en het één is nog mooier dan het ander. Maar wat moet je kiezen?

Vaak heb je altijd al een voorkeur gehad, maar het kan ook zo zijn dat juist het tegenovergestelde heel mooi bij jouw huid past. Wij hebben daarom de perfecte ‘goud of zilver’-test waarmee je precies kunt zien welke kleur het beste bij jou staat. Van welke kleur wordt je nou echt knapper en welke kleur doet eigenlijk weinig tot niets voor je? Daar kun je makkelijk achterkomen!

De ‘goud of zilver’-test

Om te weten of je knapper wordt van goud of zilver moet je eerst zien te achterhalen of je een koele of warme huidtint hebt. En dat is makkelijker dan je denkt! Kies een plek op je lichaam waar je aderen goed zichtbaar zijn, vaak is dit het geval bij je pols of elleboog. De kleur van je aderen geeft aan welke ondertoon je huid heeft. Zijn je aderen blauw van kleur (nee niet felblauw, maar je ziet een duidelijke zweem blauw), dan heeft je huid een koele ondertoon. Deze mensen zullen ook rood- of roze tinten zien in hun huid als ze in de spiegel kijken. Zijn jouw aderen eerder wat groenig? Dan heb je een warme ondertoon. Je huid zal in dat geval ook eerder wat geler dan roze zijn.

Meestal is het zo dat mensen met natuurlijk rood of strawberry blond haar een warme ondertoon hebben. Nu is het zo dat de meeste mensen een koele ondertoon hebben. Heb jij een donkerdere of getinte huid? Dan is de kans klein dat jouw huid een warme ondertoon heeft.

Als het goed is, weet je nu welke ondertoon jouw huid heeft. Heb jij een koele ondertoon, dan zal zilver het mooiste passen bij je huid. Bij een warme ondertoon zal goud waarschijnlijk mooier staan. Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar in hoeverre moet je je hier aan vastklampen? Natuurlijk is het zo dat je van sommige kleuren knapper wordt, maar dit is het duidelijkst zichtbaar bij grotere oppervlaktes. Een zilveren top is aardiger voor je huid als deze een koele ondertoon heeft, goud (of andere warme kleuren) kunnen je namelijk flets maken. Het dragen van een fijn, goud kettinkje zal niet zo’n groot effect hebben. Tijd om wat inspiratie op te doen én om de mooiste gouden of zilveren items te shoppen!

 

Zo combineer je goud of zilver het best
Hoe combineer je goud of zilver?

Ben je ook benieuwd welke andere kleuren er goed bij jou staan?
Deze kleuren passen het beste bij jouw ogen
Deze kleuren passen het beste bij jouw huidskleur

Ben jij een zilvertype?

Ben jij een goudtype?

PHOTOCREDITS : NORDSTROM
(Visited 4,861 times, 6 visits today)