Wat te doen als je hebt geslapen met make-up op

Oh nee, in slaap gevallen met je make-up op! We weten allemaal dat dit slecht is voor je huid maar wat kan je er aan doen als het kwaad al geschied is? Je gezicht heeft natuurlijk veel schade opgelopen door het slapen met make-up. Dit kan namelijk voor meer oneffenheden zorgen en na langere tijd acne en rosacea. We willen er natuurlijk net zo flawless uitzien als Beyoncé. Daarom hebben wij hier een gezichtsroutine voor je zodat je de schade kan beperken.

Verwijder gelijk al je make-up als je wakker wordt. Je huid wil namelijk weer graag ademen. Gebruik hiervoor een make-up doekje en daarna een goede cleansing oil. Maak je gezicht hier mee schoon totdat er geen viezigheid meer vanaf komt. Smeer je gezicht hierna in met een toner. Zo voorkom je roodheden en puistjes. Smeer je gezicht daarna in met benzoyl peroxidegel. Deze gel verwijdert alle slechte bacteriën van je gezicht en sluit de poriën zodat daar geen vuil meer in kan.

Maar let op gebruik deze gel niet te vaak want het kan je huid uitdrogen. Lees daarom ook goed de bijsluiter. Nu jij je huid heerlijk gepamperd hebt, is het tijd om voor 12 uur lang geen make -up te dragen. Zo kan je gezicht weer heerlijk ademen. Dat wordt dus rondlopen met je blote billen gezichtje de hele dag.

TIP: Zet een pakje met make-up doekjes op je nachtkastje. Zo kun je terwijl je al lekker in bed ligt toch nog even je make-up er snel af halen. Dit is natuurlijk niet voldoende, maar het scheelt een hoop de volgende ochtend! En vergeet natuurlijk ook niet om af en toe je kwasten en beautyblender schoon te maken. Dit voorkomt ook een hoop narigheid voor je huid.

Wist jij dit al?
9 beautyfeiten die je nog niet wist.
Deze beauty gewoontes veroorzaken een slechte huid.

 

PHOTO CREDITS: BREAKFAST AT TIFFANY’S