Wat voor schoenen moet ik dragen als ik grote maat heb?

Vaak valt het anderen niet op, maar jij ziet alleen maar die “grote” schoenmaat 41. Soms heb je zelfs het idee dat je nog grotere voeten hebt in sommige schoenen. Daarom hebben wij voor jou tips welke schoenen je wel of niet moet dragen met een grotere schoenmaat!

Vermijd een dunne zool
Probeer schoenen met een dunne zool te vermijden. Dit maakt je voet langer en daardoor kan het ogen dat ze nog groter zijn. Je kunt het beste kiezen voor brede schoenen met een brede zool.

Skip de witte gympen
Hoe leuk die witte sneakertjes ook zijn, is het beter om niet te kiezen voor witte gympen. Vooral in All Stars lijken je voeten groot. Gelukkig worden zwarte sneakers het helemaal aankomend jaar, dus wees niet getreurd.

Strik je veters op de juiste manier 
Ook de manier waarop je veters in je schoenen zijn geregen telt mee. Probeer ze breed te strikken en niet gekruist. Hierdoor lijkt je voet smaller en kleiner. It is all about optical illusions.

Printjes
Je denkt waarschijnlijk nu: “Maar dan gaat alle aandacht naar m’n voeten?!”, maar schoenen met printjes zijn daarentegen erg geschikt voor vrouwen met een grotere schoenmaat. Dat geldt ook voor veterlaarsjes. Dus koop vooral die stoere biker boots! Desnoods in een printje…

Hoge laarzen
Vind je printjes of veterlaarsjes helemaal niks? Niet getreurd, er is nog een mooie en fashionable oplossing: draag hoge laarzen! Doordat de schacht langer is, vermijd je dat “skilatten” (we weten dat dat door je hoofd gaat) effect. Kijk vooral hier even hoe je de overknee laarzen draagt.

READ NEXT
> Dé allerleukste schoenen voor Oud en Nieuw!
> Hacks voor koude voeten
> Waarom je nooit meer met je blote voeten in sneakers moet gaan

 

[show_shopthepost_widget id=”2266808″]

PHOTO CREDITS: diamondvenue