Wat we kunnen leren van Koreaanse skincare

It’s a fact: Koreaanse vrouwen staan erom bekend dat ze altijd een prachtige huid hebben. We vertelden je al eerder dat Koreaanse vrouwen graag de techniek ‘jamsu’ gebruiken om hun make-up matte en long lasting te maken (bekijk hier hoe die techniek werkt). Dit was een grote trend, maar we onthullen je nu ook welke producten de vrouwen uit Korea graag gebruiken voor die mooie huid en wat ze doen voor een strakke kaaklijn. Lees snel verder!

Massage?

Koreaanse celebrities gebruiken deze techniek altijd: ze masseren hun nek en decolleté om spanning in hun schouders te verminderen. Wanneer die spanning weg is, zal je huid en je kaaklijn er strakker uitzien. Ook krijg je een betere bloedsomloop waardoor je huid gaat stralen. Om deze reden zien de Koreaanse vrouwen er dus vaak jong en stralend uit.

Dubbel masker

De huid onder je ogen is gevoeliger en dunner en mag best wat extra aandacht krijgen, vinden Koreaanse vrouwen. Wanneer je een gezichtsmasker op doet, kan je het beste ook een oogmasker dragen, dat maakt een groot verschil. Zo kom je ontzettend snel van je wallen af. Wanneer je jouw oogmasker na de helft van de tijd omdraait, werkt het nog beter 😉

[show_shopthepost_widget id=”2945156″]

Cleansing water

Een van de geheimen van de Koreanen is dat ze cleansing water (micellair water) gebruiken vóór hun gewone cleanser. Schaf dus een cleansing water aan en gebruik het in de ochtend én de avond. In de ochtend kun je hem gebruiken als snelle reiniger. Was je gezicht hierna met water voor een fris gevoel. Je gezicht nog een keer reinigen is in de ochtend niet nodig. Als je in de avond je make-up verwijdert, breng dan een grote hoeveelheid micellair water aan op je watje, zodat je niet hard hoeft te wrijven. Denk er ook aan dat je van het midden van je gezicht naar buiten werkt.

Smeren, smeren, smeren

We vertelden je laatst al dat tinted moisturizers veel gebruikt gaan worden in 2018, maar Koreaanse vrouwen gebruiken moisturizers ook graag. Zij gebruiken, voordat ze hun moisturizer aanbrengen, het liefst eerst een lichte dagcrème op gel- of waterbasis. Deze stap wordt nooit overgeslagen door hen.

[show_shopthepost_widget id=”2945157″]

 Ampullen

Ampullen zijn een soort serums, maar dan met een hogere concentratie werkzame stoffen. Het product is heel puur, waardoor een kleine hoeveelheid je huid heel mooi en gehydrateerd kan maken. Als we de Koreaanse vrouwen mogen geloven, is dit product echt onmisbaar voor onze gezichtsverzorging.

Primer

Om hun concealer ten slotte ook makkelijker aan te brengen en de huid onder hun ogen er mooier en frisser uit te laten zien, gebruiken ze graag een oogcrème op gel- of waterbasis. Een oogcrème op waterbasis zorgt ervoor dat je donkere kringen en lijntjes maskeert en het geeft een matte finish. Perfect om te gebruiken als oogprimer dus.

[show_shopthepost_widget id=”2945158″]

Zo zorg je nog beter voor je huid:
> 7 goede voornemens voor je huidEn dit is wat je vooral NIET moet proberen:
>9 beauty hacks die je niet moet proberenDenk ook aan je huid voor en na het sporten:
> Huidverzorging voor en na je work-out