Blazers, ze maken iedere outfit vrouwelijk, stijlvol en classy. Ze komen tegenwoordig in veel mooie prints, verschillende stoffen (heb je deze knappe velvet blazer al gezien?) en verschillende modellen. Iedere vrouw zou eigenlijk minstens één mooie blazer in haar kast moeten hebben hangen. Want welk figuur je ook hebt, een blazer staat altijd goed, als je maar het juiste model kiest. Wij helpen je op weg om de blazer te vinden die perfect past bij jouw figuur én lengte.

Lange vrouwen

Als je lang bent, kan je een oversized blazer heel goed hebben. Het is hierbij wel belangrijk dat je andere items niet te groot draagt. Het doet namelijk niets voor je figuur. Het staat bij een oversized blazer ook mooi als je jouw tee onder de blazer in je broek of rok stopt. Je kan door je lengte ook een lange blazer heel mooi dragen.

Kleine vrouwen

Kleine vrouwen staan klassieke blazers goed. Koop er een die niet te lang is, dat laat je namelijk kleiner lijken. Een verhoogde taille in de blazer is ook een goede optie. Ga voor een blazer die niet tot voorbij je heupen valt en het liefst eentje met een afgeronde voorkant. Je benen lijken door zo’n voorkant langer (=fijn).

Curvy women

Als je curves hebt, staat een getailleerde blazer jou goed. Laat een mega oversized blazer voor wat het is, je curves mogen gezien worden. Als je een blazer koopt die minder getailleerd is, kan je hem ook zelf gedetailleerder maken door een riem rond je taille te dragen over de blazer heen. Het staat ook mooi als je de mouwen van je blazer oprolt. Dit geldt eigenlijk voor ieder figuur. Het laat je blazer er net wat meer casual uitzien! Zorg er hiernaast ook voor dat je blazer tot op je heupen valt.

Smalle heupen en brede schouders

Leg je accent op het onderste gedeelte van je lichaam. Hiervoor kan je het beste een blazer kiezen met opvallende accenten aan de onderkant. Ga bijvoorbeeld voor een blazer met opvallende zakken of knopen. Een peplum blazer kan je ook rocken. Deze accentueert je taille en laat je billen er prachtig uitzien. Heb je deze kledingtips voor mooie billen in een jeans ook al gezien?

Smalle schouders en brede heupen

Een getailleerde blazer staat jou goed. De mouwen van je blazer opstropen is bij jouw figuur ook zeker een aanrader. Een blazer met een afgeronde voorkant is hiernaast een goede keuze. Want bij jouw figuur zorgt zo’n blazer ervoor dat je heupen optisch smaller lijken.

READ MORE:
Deze winterjas past het best bij jouw lengte
Styled by Manon – Zo combineren we de lange laars deze winter
De teddyjassen waar je dit seizoen in wil overwinteren

PHOTO CREDITS: FASHIONJACKSON
(Visited 1 times, 1 visits today)