Deze kleur lipstick staat het beste bij jouw huidskleur

Zo zul je die mannen van je af moeten slaan!

Rood is de kleur die we kiezen als we voor het eerst een lipstick kopen. Soms gaan we mee met een trend en lopen we met donkerpaarse lippen. Tja, we kopen allemaal weleens een lipstick terwijl we helemaal niet welke kleur ons het beste staat. Maar een goede lipstick kan onze dag weer helemaal goed maken! Met behulp van deze tips vind jij de kleur lipstick die het mooiste staat bij jouw huidskleur.

Weet welke ondertoon jouw huid heeft
First things first. Bij het kiezen van de juiste kleur lipstick voor jouw huidskleur kun je het beste beginnen met het bepalen van de ondertoon van je huid. De één heeft een ‘gele’ ondertoon en de ander een ‘roze’. Geel is warmer en roze is koeler. Een snelle manier om er achter te komen wat voor ondertoon jij hebt, is om te kijken naar de aders op je pols. Zijn ze blauw? Dan heb je waarschijnlijk roze ondertonen in je huid. Als ze wat groener zijn, neig je meer naar een gele ondertoon.

Goud of zilver?
Je kan ook kijken naar welke kleur sieraden jou het mooiste staat. Als je veel zilver draagt, is er een grote kans dat je een lichte huid hebt met koele ondertonen. Staat goudkleurig jou mooier? Dan heb je waarschijnlijk een wat donkere huid met gele ondertonen. Mocht je er niet uit komen, laat je dan adviseren bij een drogist of hoogstaand make-up merk.

Weet welke kleuren er bij je ondertoon passen
Je kunt je het beste focussen op kleuren die het dichtst bij je ondertoon liggen. Als je een huid met gele ondertonen hebt, kies dan voor warme kleuren zoals goud, geel/bruin en oranje-tinten. Voor een roze ondertoon kun je beter kiezen voor kleuren met groen/blauwe, grijze of paarse accenten. Ook door te kijken naar je huidskleur kan je zien welke kleuren jou het beste staan. We hebben even voor je op een rijtje gezet welke kleuren er het best staan bij jouw huidskleur.

 

Blank
Het leuke aan een lichte huidskleur hebben, is dat super bold rode- en diepe kleuren jou heel knap staan! Het is een mooie manier om je good features er écht uit te laten springen. Kies voor rood, roze, oranje en paarse tinten. Vermijd hele lichte kleuren of hele donkere kleuren en blijf ook weg van kleuren met een gele ondertoon.

Beige
Bij een beige huidskleur kan je het beste kiezen voor frisse kleuren. Kies voor roze, bloedrood, roze of een diepe bordeaux kleur.

Goud
Jij hebt een warme huid, kies dus voor iets opvallendere kleuren. Mooie kleuren zijn fris rood, koraal, perzik nude en moerbei rood.

Olijfkleurig
Als je een olijfkleurige huid hebt kan je met lippenstift wat contrast maken. Zoek naar kleuren met een blauwe ondertoon zoals bessenroze, nude of dieprood. Hierdoor ziet je huidskleur er warm uit.

Brons
Kies voor donkere kleuren of hele lichte, maar kies niet voor kleuren die daar tussenin zitten. Kies voor diep rood of nude.

Donker
Met deze huidskleur kun je enkel twee kanten op: je kunt gaan voor een bruine teint, of voor een paarse teint. Zo voorkom je dat je een grauwe uitstraling krijgt. Diepe kleuren staan jou super chique! Vermijd lichte en blanke kleuren.

 

Maar hé, uiteindelijk gaat het erom hoe jij je het mooist voelt. Dus, heb jij een lichte huid en vind je een lichte kleur ook prachtig bij jezelf staan? Go for it! We’re just here for some advice..

 

READ NEXT
De lipstick hack waar je nog niet van hebt gehoord
Dit is dé nieuwe kleur lipstick!
Met deze kleur lipstick zit je altijd goed

Photo credit: DAN ROBERTS

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites