Londen, één van onze favoriete steden in Europa. Het fijne aan deze stad is dat je binnen een uurtje er bent dus voor een weekend is het ideaal. Grote kans dat jij London al een keer bezocht hebt, dus de high lights kan jij wel dromen. Daarom gaan wij je kennis laten maken met verrassende plekken waar het niet super toeristisch is! Let’s start!

Hotel
Voor een weekend in Londen mogen we best uitpakken als het om hotels gaat. We gaan niet voor een saaie kamer, maar voor opvallend design. Citizen M lijkt bijna een futuristisch hotel. De hotelkamers hebben meubels met aparte vormen en zijn heel erg licht. Ben je meer van de rustige hotels, dan is The Suite op One Leicester Street echt iets voor jou. Er is veel gebruik gemaakt van de kleur wit wat ervoor zorgt dat het een relaxte sfeer geeft. Een vintage liefhebber zal zich zeker thuisvoelen in het Ace Hotel in Shoreditch. Zeker de moeite waard!

Ontbijten/lunchen
Voor ontbijt en lunch (of zullen we het maar even brunch noemen?), kan je het beste terecht bij 34 in Mayfair, Quo Vadis en The Providores vanuit Nieuw Zeeland. Hier eet je gegarandeerd de lekkerste English Breakfast of een poached eggs op toast! Eet smakelijk!

Uiteten
Het restaurant Spring is echt een must als je naar Londen gaat. Je betaalt hier wat meer, maar dan heb je ook wat. Wij worden al blij van de marmeren bekleding. Chiltern Firehouse is er nog zo eentje. Grote kans dat je nog wat celebrities spot ook! Geen zin om chique te dineren? Kruip dan lekker op de bank bij Hixter Bankside. Hier kan je heerlijk hapjes delen met vrienden.

Highlights
Natuurlijk gaan we niet alleen slapen en eten in Londen, er moet ook wat gedaan worden. Een bezoekje aan het Victoria & Albert museum moet jij echt op je wishlist zetten. Op dit moment is er een expositie over David Bowie. Als je van boeken houdt, is Foyles flagship echt een must. We zeggen één ding: 5 verdiepingen vol boeken. Overgehaald! Uitzicht over de stad? Kies niet voor de London Eye, maar voor de Paramount Bar. Met een drankje in je hand, kan je genieten van heel Londen.

Winkelen
Oxford Street en Regent Street kennen we allemaal. Daar zijn precies dezelfde winkels als in Nederland (op een paar na natuurlijk), dus waarom kiezen we niet voor de rustigere straten? Ga lekker vintage shoppen bij Camden Passage of check wat galleries en kunstwinkels op Redchurch Street. En op Golborne Road kan je de beste designer vintage items shoppen. Echt een aanrader!

READ NEXT:
Hacks om goedkoper te vliegen
Redenen om alleen op reis te gaan
5 vakanties om bij weg te dromen

(Visited 621 times, 1 visits today)