What to eat voor en na een stevige workout?

A healthy outside start from the inside.

Ben je de laatste tijd actief aan het sporten, maar heb je geen idee wat je het beste kunt eten voor en na je workout? We’ll help you out! Ook wij waren benieuwd naar hoe we ons het best konden voorbereiden. Want die reep chocola als post-workout snack vonden we toch niet meer zo geschikt…

Voor je workout:
Eet nooit direct voor je workout, geef je lichaam de tijd om het te laten zakken. Eet 30-60 minuten voor je workout voor het laatst. Eet ook niet te veel! Dat kan zorgen voor buikkrampen tijdens het sporten. Hetzelfde geldt voor water, niet teveel drinken.

 1. Groente-omelet of groente-wrap
 2. Smoothie
 3. Havermout met fruit
 4. Yoghurt met fruit
 5. Proteïne-shake
 6. Rijk gevulde salade met groenten
 7. Stukjes appel met pindakaas (en niet pindakaas met stukjes appel)

Na je workout:
Beloon jezelf nooit met snacks of maaltijden waar veel calorieën in zitten. Dat is zonde van je harde workout! Heb je lekker calorieën verbrandt, eet je ze er zo weer aan… Nog belangrijker: vergeet NOOIT een post-workout meal. Zo herstel je goed van je geleverde inspanningen.

 1. Cottage-cheese met honing, granen en fruit
 2. Gedroogd fruit en noten
 3. Banaan
 4. Zoete aardappel met kip
 5. Quinoa met zalm
 6. Een rijkgevulde salade met groenten
 7. Chocolademelk (Ja, dit had je niet verwacht he! Om het echt goed te doen, kies dan voor chocolademelk van Optimel. Die bevatten niet alleen goede voedingsstoffen, maar zijn ook nog eens laag in calorieën)

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites