Wijn feitjes die je nog niet wist!

Hmm.. Vrijdagavond, tijd voor wijn! Heerlijk zo’n wijntje om het weekend in te luiden met je collega’s of gewoon lekker thuis. Wij hebben wat leuke wijn feitjes gevonden die je misschien nog niet wist. En weet jij bij welke maaltijd welke soort wijn past? Lees snel verder!

Alcohol
In een zoete wijn zit meer alcohol dan in een droge wijn.

Verkoudheid
Een onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van wijn (in mate natuurlijk) je immuunsysteem helpt tegen virussen. Zo zijn wijndrinkers beter beschermt tegen 200 virussen! Toch een griepje? Zo kom je er vanaf!

Suikers
Zoete witte wijn is zoet en bevat meer suikers. Droge wijn is niet zoet en bevat daarom minder suikers.

Zuurgraad
Wijn met een hoge zuurgraad bevat minder alcohol als wijn met een lage zuurgraad. Je kan de zuurgraad bepalen door een zuurmeter te kopen of gewoon te proeven.

Vorm van het glas
De vorm van het glas is erg bepalend voor de smaak. Dat heeft te maken met de plek waar de wijn in de mond komt. Het achterste puntje van je tong proeft bitter, de zijkanten zout en zuur en het puntje proeft zoet.

Temperatuur
Iedere wijn heeft een bepaalde temperatuur waarop hij het beste tot zijn recht komt. Mousserende wijn drink je lekker koud, rond de 8 graden. Een witte wijn en rosé iets warmer, rond de 10 graden. Een rode drink je rond de 15-18 graden.

En bij welke maaltijd drink je welk soort wijn?

Lekker zo’n wijntje bij het eten, maar bij welke maaltijd drink je nou welke wijn?

Een witte wijn: 
Kies een witte wijn als je een lichte maaltijd eet. Een witte wijn is erg lekker bij voorgerechtjes. Ook kun je een witte wijn goed combineren met vis.

Een lichtrode wijn:
Oftewel, rosé. Deze wijn is lekker bij kip en kalfsvlees.

Een rode wijn:
Kies bij een zware maaltijd een rode wijn. Een rode wijn is bijvoorbeeld het lekkerst bij rood vlees en wild.

Nóg meer te weten komen over wijn?
>Dit moet je nooit doen na het drinken van wijn 
>Eet dit voordat je aan je eerste glas wijn begint 
>Houdbaarheid van een fles wijn