Als kind zijnde hadden we een jaloersmakend gebit. Daar kunnen we nu soms zo jaloers op zijn. Maar goed, we maken onze tanden zelf minder wit. Rode wijn en koffie zijn namelijk niet de best friends van onze tanden, integendeel zelfs. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om je tanden witter te maken. Er zijn natuurlijk allemaal high-tech uitvindingen die we kunnen gebruiken, maar het kan ook veel makkelijker!

Kies voor het juiste eten
Spinazie
, broccoli en wortels zijn de scrubs in de gebitten wereld. Ze scrubben je gebit en zorgen ervoor dat de moleculen (die je tanden laten verkleuren) niet kunnen hechten. Je tanden blijven hierdoor wit.

Doe melk in je thee
Ieeeehl, melk in je thee? Ja, melk in je thee doen verkleint de kans op verkleurde tanden. Thee zelf laat vlekken achter op je tanden. Dat komt door de tannines die erin zitten. De hoofdproteïne in melk, caseïne, hecht zich aan de tannines en voorkomt vlekvorming. Toch maar proberen?

Poets je tanden met whitening tandpasta’s
Deze tandpasta’s waren in het verleden een taboe. Er schenen verkeerde dingen in te zitten, waardoor je tanden juist niet witter werden. Tegenwoordig kun je deze whitening tandpasta’s gewoon veilig gebruiken. Wanneer het het beste moment is om je tanden te poetsen, lees je hier!

READ NEXT:
Waarom we allemaal onze tanden verkeerd poetsen
5 enge dingen die kunnen gebeuren als je je tanden niet poetst
Dit is waarom je tanden maar niet witter worden

Source: Tumblr
(Visited 1,056 times, 1 visits today)