Heb je binnenkort een festival op de planning staan dat één, twee of zelfs drie dagen duurt, dan vraag je je vast iets af. Hoe ga je in hemelsnaam het hele weekend fris en schoon blijven zonder (waarschijnlijk) een douche.. Helemaal schoon en fris en fruitig gaat het hem waarschijnlijk niet worden, maar zo fris mogelijk kan natuurlijk wel. Zo blijf je festival fris.

De juiste kledingkeuze

Als je één dag naar een festival gaat is het niet zo heel erg als je zweet in dat grijze synthetische hemdje. Maar als je na die ene dag nog één of misschien wel twee dagen te gaan hebt zonder douche, dan kun je misschien toch beter iets anders aantrekken. Iets dat niet te warm is, niet te koud en waar je niet heel veel in zweet. Het is fijn als je je aan het einde van de dag nog een beetje fris voelt.

Leren schoenen

Net als de juiste kledingkeuze is het ook belangrijk om goede schoenen te kiezen waar je natuurlijk én goed op kunt lopen, maar waar je voeten ook nog enigszins schoon in blijven voelen en ruiken. Als je snapt wat we bedoelen.. Het is voor jezelf en (misschien) je tentgenoten wel zo fijn. Leren schoenen zijn dus een go. Daar krijg je namelijk niet zo snel zweetvoeten in.

Lichte make-up

Als jij het type bent dat iedere dag twee uur voor de spiegel staat om alles te contouren enzovoorts, dan hebben we slecht nieuws voor je. Als je je een beetje schoon wilt voelen op een festival dan is het niet heel fijn als je je make-up van je gezicht af zweet. Kies daarom voor zo weinig mogelijk producten. Een lichte foundation of bb crème, waterproof mascara, wat concealer en bronzer zijn genoeg. Na een paar uurtjes drinken maakt het toch niemand meer uit hoe je eruit ziet en dit is ‘s avonds (zonder spiegel) makkelijker te verwijderen.

Gezichtdoekjes

Neem milde gezichtdoekjes mee zodat je er behalve je gezicht ook je lichaam mee kunt schoon ‘wipen’. Doekjes om je lady parts mee schoon te maken zijn ook te verkrijgen bij de drogist. Dat is ook wel fris!

Droog shampoo

Onze favoriet. Als je geen douche hebt op het festival, dan mag droogshampoo echt niet ontbreken tussen je spullen. Je haar wordt best vet na één of twee van die heftige dagen. Met een beetje droogshampoo ziet je kapsel er binnen drie seconden weer fris uit.

Hand sanitizer

Draag dit de hele dag met je mee zodat je je handen af en toe even schoon kunt maken. Als het warm is voelt dit ook lekker fris aan.

Creme deo

Er zijn 1001 verschillende deodorant soorten, maar voor op een festival hebben wij er een die met vlag en wimpel boven de rest uitsteekt. Dat is de crème deo. Waarom wij zo fan zijn van deze soort? 1. Het is niet voor niets een creme, je oksels worden dus ook echt verzorgd en niet zo uitgedroogd als sommige andere deo’s. 2. Een beetje creme deo zorgt ervoor dat je de hele dag zo min mogelijk zweet. 3. Je oksels blijven écht de hele dag lekker ruiken. Even meenemen, dus.

Meer over festivals?
Pak je agenda er maar bij: Er komt dus een bitterballenfestival
7 items die je beter NIET naar een festival kunt dragen

PHOTO CREDITS: CARODAUR
(Visited 1 times, 1 visits today)