Zo blijf je op gewicht na je dieet

Ha, heerlijk hè? Afvallen? Je voelt je veel sexier, zit lekkerder in je vel en kunt voor je gevoel de hele wereld aan. Maar dan komt die terugval. Je ziet die chocolat chip cookies in de la liggen en voor je het weet is het pak bijna leeg. Dit is niet waar je al die tijd zo hard voor hebt gewerkt. Wat kun je doen om na je dieet op gewicht te blijven?

#1 Let op vet en calorieën
Je mag als vrouw zijnde gemiddeld 2000 kcal binnenkrijgen op een dag. Dit is een gemiddelde en kan dus per persoon verschillen. Had jij tijdens je dieet een ander aantal kcal die je mocht nuttigen per dag? Houd je dan aan die aantallen. Dat heeft voor jouw gewerkt. Val in ieder geval niet meer terug in je oude patroon.

#2 Blijf ontbijten
Veel vrouwen vallen weer terug in de gewoonte om het ontbijt over te slaan. Scheelt ’s ochtends tijd en misschien heb je ’s ochtends ook weinig honger. Toch moet je blijven ontbijten. Met een ontbijt zet je je spijsvertering aan het werk en komt je lijf op gang!

#3 Neem drie maaltijden
Blijf altijd drie maaltijden op een dag eten. Zo voorkom je de drang naar ongezonde snacks in de middag.

#4 Eet altijd voordat je honger krijgt
Als je door hebt dat je honger krijgt, is het al te laat. Je graait naar koekjes in de kast. Zorg er daarom voor dat je nooit een hongergevoel krijgt. Kies dan vooral voor een snack met veel eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt.

#5 Cheat soms even
Als je het redt om de rest van je leven niet meer te snacken, vinden wij het knap. Je mag heus wel eens even snacken. Na zo’n snack voel je je misschien slecht, wat ervoor zorgt dat je vervolgens niet doorslaat. En: cheat days helpen je zelfs met afvallen!

#6 Bye bye alcohol
Misschien heb je tijdens je dieet geen alcohol gedronken en denk je nu: ha-haaaa die fles wijn is van mij! Natuurlijk mag je een wijntje drinken, maar niet de hele fles. Alcohol = calorieën. Ook denk je na een paar wijntjes al snel dat een bak kapsalon echt wel kan. Not.

#7 Move it move it
Jaaa, blijf lekker bewegen dames! Verleng je sportschoolabonnementvolg groepslessen of duik met vriendlief het krachthonk in. Sporten is niet alleen goed om op gewicht te blijven, je wordt er ook een stuk vrolijker van! 

#8 Date wekelijks met je weegschaal
Blijf jezelf wekelijks meten. Op deze manier kun je bijhouden of je goed bezig bent of dat je helemaal de verkeerde kant op gaat. Een kilootje meer of minder is geen punt, maar zie je een verandering van meer dan 2,5 kilo? Trek dan aan de bel!

READ NEXT:
Yes! Een cheat day kan je helpen met afvallen!
Het is echt mogelijk: afvallen door het drinken van wijn
Groenten en fruit die je helpen bij het afvallen

Source: Huffingtonpost