We smeren bepaalde make-up op ons gezicht met het doel dat het een groot gedeelte van de dag ook werkelijk op ons gezicht blijft zitten. Helaas heeft vooral lipstick de neiging snel van je lippen te doen verdwijnen, maar als je deze stappen volgt is dat voorgoed verleden tijd!

1. Gebruik een primer
Misschien dat je je afvraagt of dit product ook echt werkt, maar wij kunnen je verzekeren van wel! Als je eenmaal een lip-primer begint te gebruiken wil je gegarandeerd nooit meer zonder. Sommige dingen maken het leven echt een stuk gemakkelijker.

2. Gebruik lip-potlood
Door eerst een lijntje rond je lippen te trekken, en die in de kleuren met je lipstick wordt de kleur intenser en wordt het op z’n plek gehouden. Ook zijn er trucjes om je lippen er voller mee te doen lijken.

3. Kies voor long lasting
Of dit 100% garantie biedt dat het ook werkelijk zo lang blijft zitten, kunnen wij je niet beloven. Maar het is geen gek idee om toch altijd voor een long lasting variant te kiezen.

4. Papier is je vriend en vijand
Na een eerste laagje lipstick aangebracht te hebben kun je een stukje papier (zoals keukenrol) gebruiken om de boel te fixeren. Als je daarna nog een laag lipstick aan brengt zal het beter blijven zitten. Pas wel op tijdens het eten met papieren servetten, als je gauw de neiging hebt om je mond af te vegen.

5. Verzorg je lippen goed
Waarschijnlijk heb je hier nog nooit over nagedacht, maar als je je lippen in goede conditie houdt, blijft je lipstick beter zitten. Je kunt ze voorzichtig scrubben en proberen zo veel mogelijk lippenbalsem te smeren als je geen lippenstift draagt.

6. Nude eyeliner
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar werkt! Het enige wat je nodig hebt is een nude eyeliner. We horen je denken: ‘what?!’. Maar écht. De nude eyeliner is echt uitermate geschikt om jouw gestifte lippen de hele dag mooi te houden, zonder dat ‘ie vervaagd. Hoe je het doet? Je omlijnt je lippen met de eyeliner en daarna kleur je je hele lippen er mee in. Daarna breng je je lipstick aan op je lippen en wedden dat het de hele avond goed blijft zitten?

READ NEXT
3 onverwachte manieren om lipstick te gebruiken
Dit is de most wanted lipstick ter wereld
24 nieuwe kleuren lipsticks van MAC

PHOTO CREDITS: MEMORANDUM
(Visited 1,029 times, 1 visits today)