Dé ultieme nail polish tip ken je inmiddels, nagellak netjes aanbrengen is dus het probleem niet meer.  De eerste dag zit je nagellak pérfect, dag twee beginnen de randjes te bladderen en op de derde dag ben je gezegend met half gelakte nagels. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Je wil gewoon dat je nagels er de hele vakantie mooi uit blijven zien.

Je kunt natuurlijk braaf om de twee dagen je nagels opnieuw lakken maar laten we eerlijk zijn: daar hebben we weinig zin in als we op vakantie zijn. Daarom geven we dé tips om ervoor te zorgen dat je nagellak minstens twee keer zo lang blijft zitten. Zo houd je tijd over voor écht leuke dingen.

1. IJskoud water

Door je gelakte nagels een paar minuten onder te dompelen in ijskoud water sla je twee vliegen in één klap: je nagellak droogt sneller en het blijft langer zitten. Het koude water zorgt er namelijk voor dat je nagellak als het ware ‘verstijft’.

2. Laat je nagels niet weken

Bij de manicure doen ze dit vaak om je nagelriemen zacht te maken. Er wordt dan helaas geen rekening gehouden met het feit dat je nagels ”uitbreiden”. Dit gebeurt om meer water vast te kunnen houden, maar als de nagels weer droog zijn ”krimpen” ze en ligt de nagellak niet meer strak op je nagels.

3. Houd de nagellak weg van de nagelriemen

Druk je nagelriemen weg. Als hier nagellak op komt, laat de nagellak makkelijker los en gaat je nagellak dus ook makkelijker chippen.

4. Gebruik een basecoat 

En als het even kan een sticky basecoat. Een basecoat is sowieso erg belangrijk voor je nagels. Dit beschermt ze namelijk, maar het zorgt er ook voor dat de nagellak twee keer zo lang blijft zitten.

5. Een extra topcoat

Dat een topcoat ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten is voor ons allemaal vast geen grote verrassing. Toch is het goed om deze tip even te vermelden. Lak een extra laagje topcoat over de uiteinden van de nagels. Dit is namelijk de plek die het snelst los komt.

6. No bubbles

De oorzaak dat je nail polish gaat bladderen is vaak omdat er luchtbelletjes in je lak zitten. Hierdoor hecht de nagellak minder goed. Gelukkig kun je dit heel makkelijk voorkomen! In plaats van het potje vooraf te schudden, kun je ’m beter tussen je vingers rollen. Easy peasy, right?

7. Het ultieme stappenplan

Stap 1
Je hebt het misschien niet door, maar er zitten altijd vetten en oliën op je nagels. Deze zorgen ervoor dat je nagellak minder goed blijft zitten. Gebruik een wattenstaafje met witte azijn om deze vetten weg te halen. Dit doe je voordat je je basecoat gaat aanbrengen. Dip een wattenstaafje in een beetje azijn, en ga ermee over je (schone) nagels, voordat je ze gaat lakken. Het zorgt ervoor dat al het vuil en vettigheid van je nagels verdwijnt waardoor de nagellak beter hecht.

Stap 2
Lak je nagels met een laagje basecoat zodat de nagellak beter blijft zitten.

Stap 3
Wanneer de basecoat goed gedroogd is, kun je de lak aanbrengen. Zorg ervoor dat de lak niet op je nagelriemen terechtkomt. Je nagelriemen ‘liften’ de nail polish dan als het ware omhoog.

Stap 4
De truc is om je nagels niet droog te blazen maar gebruik liever koude lucht (gebruik een föhn op de koudste stand) of spoel het af met koud water..

Voor eens en voor altijd HET antwoord
Hierdoor breken je nagels steeds af

Doe ook een keer iets anders dan rood
Inspiratie voor als je even geen rood meer op je nagels wilt

Handig!
Zo laat je je nagels langer lijken!

(Visited 10,014 times, 1 visits today)