Dé ultieme nail polish tip ken je in middels, nagellak netjes aanbrengen is dus het probleem niet meer. Maar de eerste dag zit je nagellak pérfect, dag twee beginnen de randjes te bladderen, en op de derde dag ben je gezegend met half gelakte nagels.

Je kunt natuurlijk braaf om de twee dagen je nagels opnieuw lakken maar laten we eerlijk zijn: daar hebben we weinig zin in. Daarom geven we dé tips om ervoor te zorgen dat je nagellak minstens twee keer zo lang blijft zitten. Zo hou je tijd over voor écht leuke dingen.

1. IJskoud water
Door je gelakte nagels een paar minuten onder te dompelen in ijskoud water sla je twee vliegen in één klap: je nagellak droogt sneller en het blijft langer zitten. Het koude water zorgt er namelijk voor dat je nagellak als het ware ‘verstijft’.

2. Laat je nagels niet weken
Bij de manicure doen ze dit vaak om je nagelriemen zacht te maken. Er wordt dan helaas geen rekening gehouden met het feit dat je nagels ”uitbreiden”. Dit gebeurd om meer water vast te kunnen houden, maar als de nagels weer droog zijn ”krimpen” ze en ligt de nagellak niet met strak op je nagels.

3. Houd de nagellak weg van de nagelriemen
Druk je nagelriemen weg. Als hier nagellak op komt, laat de nagellak makkelijker los en gaat je nagellak dus ook makkelijker chippen.

4. Gebruik een basecoat 
En als het even kan een sticky basecoat. Een basecoat is sowieso erg belangrijk voor je nagels. Dit beschermt ze namelijk, maar het zorgt er ook voor dat de nagellak twee keer zo lang blijft zitten.

5. Een extra topcoat
Dat een topcoat ervoor zorgt dat je nagellak langer blijft zitten is voor ons allemaal vast geen grote verassing. Toch is het goed om deze tip even te vermelden. Lak een extra laagje topcoat over de uiteinden van de nagels. Dit is namelijk de plek die het snelst los komt.

6. No bubbles
De oorzaak dat je nail polish gaat bladderen is vaak omdat er luchtbelletjes in je lak zitten. Hierdoor hecht de nagellak minder goed. Gelukkig kun je dit heel makkelijk voorkomen! In plaats van het potje vooraf te schudden, kun je ’m beter tussen je vingers rollen. Easy peasy, right?

7. Het ultieme stappenplan

Stap 1
Je hebt het misschien niet door, maar er zitten altijd vetten en oliën op je nagels. Deze zorgen ervoor dat je nagellak minder goed blijft zitten. Gebruik een wattenstaafje met witte azijn om deze vetten weg te halen. Dit doe je voordat je je basecoat gaat aanbrengen. Dip een wattenstaafje in een beetje azijn, en ga ermee over je (schone) nagels, voordat je ze gaat lakken. Het zorgt ervoor dat al het vuil en vettigheid van je nagels verdwijnt waardoor de nagellak beter hecht.

Stap 2
Lak je nagels met een laagje basecoat zodat de nagellak beter blijft zitten.

Stap 3
Wanneer de basecoat goed gedroogd is, kun je de lak aanbrengen. Zorg ervoor dat de lak niet op je nagelriemen terecht komt. Je nagelriemen ‘liften’ de nail polish dan als het ware omhoog.

Stap 4
De truc is om je nagels niet droog te blazen maar gebruik liever koude lucht (gebruik een föhn op de koudste stand).

READ NEXT
Deze nagellak trend wordt groots deze herfst!
Trend: Sterren op je nagels
Zo stop je met nagelbijten

 

 

 

Welke tips gebruik jij altijd?

 

PHOTO CREDITS: hanna.elle