Je bent niet zo kapot van extensions dus er zit maar één ding op! Wachten, wachten en nog eens wachten. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je waardoor je haar sneller gaat groeien en voor je het weet heb je weer een lange bos waar iedereen jaloers op wordt! Zo groeit je haar sneller!

Hello hairdresser!
Een kappersafspraak uitstellen is iets wat we allemaal weleens doen. Je hebt gewoon geen zin om eerst alle roddels uit de blaadjes te moeten doorlezen om vervolgens je hele levensverhaal te vertellen tegen een kapper die je net twee seconden kent. Toch is het belangrijk om je haar om de zoveel tijd een goede knipbeurt te geven. Je bent al goed bezig als je alleen even de puntjes bij laat knippen.

Clean it, baby
Douchen is natuurlijk hartstikke fijn en wij vrouwen staan er vaak veel te lang onder in de ochtend of avond. Gebruik elke keer conditioneer als je je haar wast. Door het kleuren en stijlen wordt je haar dunner aan de onderkant. Conditioner voedt de eiwitten in de haarpunten. Maar elke dag je haar wassen is ook geen goed idee. Shampoo haalt de viezigheid uit je haar, maar als je dit te vaak doet kan het je natuurlijke haaroliën aantasten. Als je echt shampoo nodig hebt, wees dan lief tegen je haar door alleen je hoofdhuid in te zepen en de shampoo langs je lokken te laten glijden. Spoel na elke douche enkele seconden koud water over je hoofd voor optimaal resultaat.

Sleep tight, Rapunzel
Als je nat haar gaat borstelen, begin dan vanaf de onderkant en werk zo je weg omhoog. Als je van boven naar beneden gaat, ontstaan er kleine klitten die je haar afbreken én dus verlies je erg veel haar. Gebruik een verzorgende olie om makkelijker je haar te kammen. Wat wel hartstikke goed is, is slapen op een satijnen kussen. De zachte achtergrond zorgt voor zo min mogelijk klitten doordat er geen wrijving ontstaat. Je slaapt heerlijk en wordt wakker met glad haar, een echte WIN-WIN situatie!

Don’t stress
Stress is natuurlijk nooit leuk en heeft jammer genoeg ook invloed op je lichaam. Het kan er namelijk voor zorgen dat je haaruitval krijgt en dat je haar minder snel groeit. Ga iets doen dat afleidt zodat je niet aan dat tentamen, de verhuizing of het feestje van volgende week hoeft te denken.

READ NEXT
Zo zit je haar geweldig zonder het te föhnen!
De allernieuwste en beste haar tips van 2017
Klitten in je haar? Zo kom je er vanaf!

(Visited 1.723 times, 1 visits today)