Zo houd je geld over aan het einde van de maand

Hoe fijn zou het zijn om aan het eind van de maand geld over te houden in plaats van in de stress te zitten over geld? Het overkomt ons allemaal wel eens; je weet dat er vriendinnen komen eten, maar eigenlijk heb je bijna geen geld meer en zaterdag wil je ook nog de stad in. Wat doe je dan? Je kan moeilijk een leeg bord op tafel zetten. Gelukkig zijn er wat tips die jou helpen geld over te houden rond de 30ste van de maand. Begin er nu alvast mee!

– Heel gezellig hoor met vriendinnen lekker buiten de deur lunchen, maar echt goed voor de portemonnee is het niet. Koop dus in je pauze niet een luxe broodje, maar smeer voor de verandering eens zelf je boterhammen. Scheelt echt heel veel centjes op maandbasis.

– Wat ook kan helpen is een vast bedrag te pinnen per week. Maak met jezelf de afspraak dat je niet extra bij zal pinnen en je zult zien dat je genoeg geld overhoudt aan het eind van de maand. Tip van de week!

– Stop met dure gewoontes. We weten hoe leuk het is als een beautymerk een nieuw product op de markt brengt, maar moet je nou echt altijd het nieuwste van het nieuwste hebben? Waarschijnlijk is die poeder van de vorige collectie nog niet eens op.

– Face to face contact is toch veel leuker dan bellen? Dat vinden wij dus ook! Daarnaast bespaart het ook nog eens veel geld, want voor je het weet ben je weer een uur aan het bellen. Zo lopen de kosten wel op ja…

– Impuls aankopen zijn not done voor je portemonnee. Steeds als je een nieuw te gek item ziet, moet jij jezelf de volgende vraag stellen: Heb ik dit echt nodig? Het is namelijk zonde als je die paar heels maar een keer draagt.

– Oke, het regent natuurlijk best vaak in Nederland maar dat is nog geen excuus om niet de fiets te pakken. Naast dat het gezond voor je is, kost het ook helemaal geen geld (ja, de aanschaf wel maar verder…). Dit is toch veel beter dan steeds geld op je OV chipkaart zetten?

 

READ NEXT


>

Source: Tumblr