Zo houd je je witte sneakers en tassen ook écht wit

Wit is oh-zo mooi… Helaas is wit naast knap zo besmettelijk as hell en staat dit gelijk aan continue goed uitkijken waar je loopt en een heleboel pijnlijk zichtbare vlekken. En dat niet alleen: wit lijkt na een tijdje altijd op geheimzinnige wijze te vergelen. En daar balen we flink van, want witte sneakers zijn hotter dan ooit en ook onze favoriete tassen hebben dit besmettelijke kleurtje. Gelukkig vonden wij dé tips die witte sneakers en tassen ook écht wit houden!

Zo houd je je witte sneakers en tassen ook écht wit

Stap 1: nadat je een nieuwe tas of paar schoenen hebt gekocht is het belangrijk om deze direct (ik herhaal: direct!) met vlekken- en waterbestendige spray in te spuiten. Gebruik een spray die past bij het materiaal van het item en herhaal het inspuiten maandelijks. Een briljante spray die zeer geschikt is voor witte sneakers is de Crep Protect Spray. Dit wonderlijke goedje zorgt ervoor dat al het (vloeibare) vuil zó van je lievelingen afglijdt. Je shopt de spray hier!

Stap 2: controleer je sneakers en tassen regelmatig op vlekken. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter de vlekken te behandelen zijn. Heb je een vlekje gespot? Gebruik een nattig doekje en poets de vlek voorzichtig weg (niet te hard wrijven!). Je kunt eventueel ook speciale schoenendoekjes aanschaffen.

Stap 3: bewaar witte items het liefst op een donkere plek en uit de buurt van direct zonlicht. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat wit langzaam gelig wordt. Is het leed al geschied? Gebruik dan een beetje water en milde zeep om het wit wat op te poetsen.

P.S. Zo draag je een outfit in één kleur!