Zo kan je gewoon met ieder jurkje of rokje op de fiets

Waar in de meeste landen vrijwel iedereen de auto pakt, fietsen wij ons in dit kikkerlandje helemaal suf. En ook al mogen we onszelf inmiddels echt wel ‘ervaren fietsers’ noemen, kan het in de zomer toch best lastig worden.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je tegen jezelf zegt dat je dat jurkje beter niet aan hadden kunnen trekken? Want hoe knap je outfit er ook uitzag op het moment dat je voor de spiegel stond, eenmaal op de fiets bleek hij totaal niet praktisch (en ineens een stuk minder charmant)!

Je zit nog geen minuut op je zadel en realiseert dat je je net-nog-zo-geweldige-jurkje constant naar beneden moet trekken. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen bij je naar binnen kijkt.. Maar gelukkig zijn daar hele goede oplossingen voor. Dit zijn de tips als je zonder zorgen een jurkje (of rokje) wilt dragen op de fiets!

I need a dollar, a dollar is what I need

Men neemt een euro en een elastiekje voor deze tip. Het liefst eentje zonder ijzertje, we willen tenslotte geen kreukels in onze knappe zomer jurkje. Wat nu? Plaats de euro achter op je jurkje, zo’n 10 centimeter van de onderzoom af. Dit kan met alle jurken en rokjes, lang of kort. Trek de achterzijden tussen je benen en pak samen met de voorzijde de euro vast. Draai het elastiekje hier om heen. En voilà!

TIP: denk er wel aan om je jurk meteen los te maken als je van de fiets afstapt, kan er namelijk nogal raar uitzien.

Fietslegging

Door een simpel fietsbroekje onder je jurkje aan te trekken kun je met een gerust hart stad en land affietsen. Let op, deze mag natuurlijk niet onder je jurk of rok uitkomen.

Broekrok

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een broekrok. We geven toe, dit klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het helemaal niet. De broekrok (ook wel de skort: skirt en short) lijkt namelijk op een rok maar er zit een broekje onder. Hiermee stap je dus gewoon zorgeloos op de fiets, terwijl het toch lijkt alsof je een rokje draagt. En ze zijn ook nog eens heel leuk! Wij hebben de leukste hier voor je op een rijtje gezet.

Hier shop je ze!
> De leukste ruffle dresses voor de zomer

Rokjes en jurkjes dragen wordt zo een makkie!
In 4 stappen ready voor blote benen weer

It’s all about the shoes..
> Zo draag je hetzelfde jurkje op 5 verschillende manieren

 

PHOTO CREDITS: JOLIELOT