Zo kom je van die vervelende kriebeltrui af

Heb jij ook een trui die je nooit draagt, omdat ‘ie onwijs kriebelt? Of was je laatst aan het shoppen en vond je de meest mooiste trui OOIT, maar kocht je hem niet omdat het ook zo’n vervelende kriebeltrui was? Wij herkennen het probleem volledig. Want hoe mooi de trui ook mag zijn, als hij kriebelt, trek je hem toch niet aan. En dat is natuurlijk zonde. Wij hebben dé oplossing zodat kriebeltruien verleden tijd worden. Yes!

Step one

Meng koud water met een paar eetlepels witte azijn en draai je trui binnenstebuiten. Daarna dompel je de trui in het mengsel. Zorg ervoor dat hij volledig doorweekt raakt. Wring de trui iets uit nadat je hem uit het mengsel haalt.

Step two

De trui is nu nog een beetje vochtig, masseer hem met een good old haarconditioner in.

Step three

Laat de conditioner 30 minuten intrekken en spoel hem dan af met koud water. Druk daarna zachtjes op de trui om de rest van het water eruit te halen.

Step four

Leg je trui op een handdoek om hem zo verder op te laten drogen. Wanneer hij volledig droog is, vouw je hem netjes op en doe je hem in een plastic zak.

Step five

Stop de plastic zak met daarin de trui in de vriezer voor één hele nacht. In de ochtend zul je zien dat jouw trui niet meer kriebelt! Dat komt doordat de conditioner en de azijn de vezels in de trui zachter maken. Het invriezen zorgt er weer voor dat de vezels niet uitsteken.

Een groene trui combineren lastig?
> Op deze manier niet

Nog op zoek naar nieuwe knits?
44 truien die we allemaal willen hebben

Nieuwe combinaties maken doe je zo:
Zo combineer je je favoriete trui op 5 verschillende manieren

PHOTO CREDITS: Mija