Last van een winterdip? Dan herken je het volgende allemaal vast en zeker… Je haat kou, sneeuw, regen en alles wat daar mee te maken heeft. Die korte en vooral donkere dagen maken je chagrijnig als je er alleen al aan denkt en ’s ochtends je bed uit komen is voor jou echt de hel. De dagen worden langzaam aan weer langer, maar het liefst wil je nu gewoon een winterslaap houden en weer wakker worden als de lente begint. Helaas blijft het een droom en vertellen we je graag hoe je de winterdip overleeft!

1. Snack

Ongezond eten kan soms ook goed zijn. Zo zorgt chocolade ervoor dat je vrolijker wordt en zorgt snoep ook voor een (tijdelijke) happy feeling. Deze tip moet je jammer genoeg niet te vaak gebruiken, want van snacks krijg je op langere termijn een minder vrolijke bui (denk aan die extra kilootjes).

2. Luister naar vrolijke en drukke muziek

Een onderzoek heeft aangetoond dat als je naar up tempo en vrolijke muziek luistert, je eigen stemming ook beter wordt. Dus zet de radio maar aan of luister vrolijke muziek op Spotify voordat je naar je werk gaat.

3. Ga naar buiten

Oké, dit klinkt misschien niet super verleidelijk, maar het werkt echt. Het is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt, maar een blokje om is gewoon heel goed voor je. Ga iedere dag naar buiten om een frisse neus te halen. Je kan ook naar het bos gaan. Het maakt je wakker en zorgt voor een flinke dosis vitamine D (als de zon schijnt al helemaal), en die heb je weer nodig om je goed te voelen.

4. Vitamine D

Naast het feit dat vitamine D zorgt voor een fijn gevoel, zorgt het daarnaast ook nog eens voor sterke botten en tanden. Vitamine D haal je dus vooral uit zonlicht, en laat dat nou net iets zijn wat in de winter niet vaak voorkomt… Geen paniek, want er bestaan ook vitamine D pillen die je kunt slikken. Je kan natuurlijk ook gewoon een vakantie boeken naar de zon, you deserve it. Of misschien wil je wel naar dit Tropische eiland in Berlijn.

5. Ritme

Het is belangrijk om in deze periode van het jaar een vast ritme te hebben. Klinkt misschien een beetje boring, maar het werkt heel goed. Je krijgt hierdoor namelijk echt voldoende energie, dus duik vanavond maar lekker op tijd in bed. Die winterdip is zo weer weg!

6. Sporten

Trek je knapste sportkleding aan en ga een rondje hardlopen door het park. Het is niet alleen goed voor je hart en lichaam, maar zorgt er ook voor dat je minder depressieve symptomen krijgt. Tijdens het sporten komt er namelijk endorfine vrij, hét stofje waar jij vrolijk van wordt. Een goed lichaam en je voelt je happy, twee vliegen in één klap! Als je echt he-le-maal geen zin hebt om te hardlopen, wil je deze sport vast wel doen. (Hint: je krijgt hier echt wel zomerse feelings van).

 

READ NEXT
Ziekjes? Met deze beautytips ziet niemand er wat van!
7 tips om de griep te voorkomen
Last van een winterdip? Van deze items worden we instant blij!

(Visited 456 times, 1 visits today)