Sinterklaas is weer in het land en dat geeft ons weer de gelegenheid om zakken pepernoten naar binnen te proppen. Al deden we dat al rond september aangezien toen de winkels al vol lagen. Maar waarom zou je allemaal zakken met kruidnoten kopen terwijl je ze ook makkelijk zelf kan maken? Daarom het recept voor healthy chocolade kruidnoten! Wedden dat deze lekkerder zijn dan de voorverpakte variant? Wij weten het wel zeker! Enjoy!
Ingrediënten:
– 125 gram speltmeel
– 65 gram kokosbloesemsuiker
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 1/2theelepel bakpoeder
– Snuf zeezout
– 50 gram kokosolie
– 25 milliliter plantaardige melk
– 25 gram pure chocolade
Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Maak de pure chocolade fijn met een mes.
– Meng het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, het bakpoeder en zout door elkaar.
– Smelt de kokosolie totdat het vloeibaar is en voeg dan de melk bij het mengsel toe.
– Voeg de chocolade toe en kneed het geheel tot een deegbal.
– Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat deze 20 minuten in de koelkast staan.
– Maak kleine ronde balletjes van het deeg en druk deze een beetje plat.
– Leg de kruidnoten op een bakplaat en zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
– Laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.
Eet smakelijk!