Ben jij van de zomer naar een aantal festivals geweest en zie je dit nu terug aan je schoenen? Zonde als je ze niet meer aantrekt. Er zijn wat handige manieren om je schoenen weer te laten blinken en hoef je ze niet ergens achter in een hoekje te gooien.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van je schoen. Canvas moet je op een andere manier reinigen dan bijvoorbeeld leer.

Verwijder ook altijd eerst even de veters voor je begint met het schoonmaken van je schoenen. Deze was je apart in een sopje.

Canvas

Canvas schoenen als All-Stars en Vans zijn makkelijk te reinigen. Plaats je schoenen in een teiltje met water en een beetje wasmiddel. Maak ze voorzichtig schoon met een tandenborstel. Spoel tussendoor en naderhand de schoenen schoon zodat alle zeepresten eruit zijn. Laat je schoenen aan de lucht drogen met een prop papier erin. Leg ze nooit op de verwarming, want hierdoor kunnen ze krom gaan trekken. Lukt het op deze manier echt niet om ze goed schoon te krijgen? Je kunt ze dan ook in de wasmachine doen op een lage temperatuur en een verkort programma. Heb er wel erg in dat er geen leer in je schoenen verwerkt mag zitten. Stop ze ook in een waszakje of kussensloop, anders heb je kans dat je wasmachine beschadigd.

Suède

Heb jij je Puma pareltjes aangehad, maar zijn ze helemaal vies geworden? Daar is iets aan te doen. Spray je schoenen in met een speciale suède spray en maak ze daarna met een suède borstel schoon. Gebruik hierbij absoluut geen water en zeep, dan verpest je je mooie schoenen en dat wil je natuurlijk echt niet.

Leer

Heb jij een fantastisch paar leren laarsjes aangehad, maar weet je niet hoe je ze schoon moet krijgen? De oplossing is nabij. Het is makkelijker dan je denkt en je hebt er niet per se speciale spullen voor nodig.

Gebruik voor donker leer een bananenschil. Wrijf de schil over je schoenen en neem ze daarna af met een doekje. Als je ze hier echt niet schoon mee kan krijgen, poets ze dan met een doekje met wat afwasmiddel en water. Dep ze daarna droog. Leg ze nooit bij de verwarming, want dan kun je je schoenen alsnog weggooien.

READ NEXT
>Zijn je schoenen te klein? Hierna niet meer!
>De schoenen die je NOOIT onder een denim skirt moet dragen
>Fashion Hack: nooit meer piepende schoenen!

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)