Zo (on)gezond is jouw favoriete drankje

Bij ieder feestje, etentje, avond uit en/of borrel hoort natuurlijk een passend drankje. En ook vanavond zullen er flink wat champagneflessen ontkurkt worden! Helaas zitten al die heerlijke alcoholische versnaperingen vol met calorieën en slechte suikers. Daarnaast zorgt teveel drank voor een flinke kater, wat er weer toe leidt dat je behoefte naar pizza en hamburgers slechts groter en groter wordt. WhoopsGelukkig vind je hier de beste anti-kater tips! Maar wanneer je je jaar met goede voornemens wilt beginnen (lees: gezonder eten én drinken!), dan is het kiezen van het juiste drankje een goed begin. Ehm, dat betekent natuurlijk niet dat je je glaasje champagne voor een glas water moet vervangen en dat je favoriete cocktails verleden tijd zijn. Wij leggen uit wat je juist wel of niet in verschillende situaties moet bestellen én waarom!

Zo (on)gezond is jouw favoriete drankje

1. Dinner party
Drankje: wijn 

Wat betreft wijn kun je altijd beter voor rood kiezen. Rode wijn bevat namelijk minder suikers en heeft een lager cholesterol niveau dan witte wijn (vooral zoete witte wijn is uit den boze!). Wat wij aanraden? Cabernet, Syrah of een Merlot. Deze zitten vol anti-oxidanten, zijn minder kater-gevoelig en dus een stuk gezonder! En je weet wat ze zeggen… A glass of red wine a day, keeps the doctor away! Zelfs onze health coach Cil Vermolen is het met ons eens, lees het hier!

2. Feestje
Drankje: tequila 

De meest verantwoorde cocktail? Een tequila on the rocks met limoen. Tequila bevat namelijk geen graan, is vrij van gluten én bevat veel natuurlijke suikers die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet als een gek omhoog schiet. Om je cocktail een (gezonde) finishing touch te geven doe je er een paar ijsklontjes en een stukje verse limoen in. Limoen zit namelijk vol vitamine C en is een bron van anti-oxidanten. Niet zo’n fan van tequila? Een glaasje Vodka met kokosnoot water en een schijfje limoen werkt net zo goed en zorgt ook voor de nodige hydratatie.

3. Zondagmiddag
Drankje: Bloody Mary 

Een Bloody Mary bestaat uit Vodka, tomatensap, Worcestershire saus, mierikswortel, selderij, peper en ketchup. Een super lekkere cocktail dat de nodige groentes, vitamine A, anti-oxidanten en vitamine C bevat. Gooi alle ingrediënten in de blender en voeg er nog wat extra verse tomaatjes aan toe om alles nog nét even lekkerder en healthier te maken! Dat is pas verantwoord cocktails drinken!

4. Avond met vriendinnen
Drankje: glühwein

Glühwein is de perfecte kruising tussen theeleuten en gezellig wijntjes drinken. En heel makkelijk te maken met rode wijn, kaneel, limoen, sinaasappel en kruidnagel. Omdat deze wijn warm is, wordt hij sneller in je lichaam opgenomen, waardoor je er automatisch minder van drinkt. En, zoals je hierboven natuurlijk al hebt gelezen, zijn limoen en rode wijn hartstikke gezond! De rest van de kruiden zijn een bron van anti-oxidanten en helpen je om je bloedsuikerspiegel te regelen.

5. Vrijdagmiddag borrel op je werk
Drankje: Groene ijsthee met Vodka

Een gezonde cocktail die ook nog eens hartstikke hip is. Groene thee helpt je om je beter te concentreren en maakt je super alert (hey, is dat even handig op de werkvloer!). Yep, groene thee zit vol goede stoffen! Voeg een beetje Vodka toe om dit drankje borrel-proof te maken. Don’t forget: hoe sterker de drank, hoe minder calorieën erin zitten…

P.S. Zo maak je zelf de makkelijke én gezonde Gin Tonic cake!

Post inspired by: Elleuk.com