We zijn de uitvinder van waterproof make-up nog steeds erg dankbaar. Ideaal voor regenachtige dagen of wanneer je een lekkere huilfilm gaat kijken (dit zijn onze favorieten). De rest van de dag hoef je je geen zorgen meer te maken over uitgelopen mascara en zwarte vegen. Dan breekt ‘s avonds het moment aan dat je je make-up eraf moet halen (lees hier waarom dat zo belangrijk is!)… Scrubben, smeren, vegen, duwen, trekken… Niets schijnt te helpen. Wegen de voordelen van waterproof make-up eigenlijk wel op tegen deze eindeloze struggle? Jazeker! Wij hebben namelijk dé tips hoe jij snel én makkelijk je waterproof make-up kunt verwijderen.

Zo verwijder je snel en makkelijk waterproof make-up!

1. Product

Waterproof make-up verwijder je niet met water (No shit, Sherlock). Om waterproof make-up te verwijderen kun je het beste gebruik maken van olie! Er bestaan talloze oil-based make-up removers, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je dat even niet in huis hebt. Een goed alternatief is olijfolie, kokosolie of baby olie.

2. Materiaal

Stap 2 is het gebruiken van het juiste materiaal zodat de oliën z’n werk kunnen doen. Ga niet lopen klooien met doekjes of wc-papier maar gebruik altijd wattenschijfjes of wattenstaafjes.

3. Aanbrengen

Het is super belangrijk dat je je make-up er voorzichtig afhaalt! Hardhandig met een watje over je ogen wrijven beschadigt de dunne huid om je ogen en dat veroorzaakt rimpels, niet doen dus! Doe een druppeltje olie op je wattenschijfje en druk deze voorzichtig op je ogen. Het product heeft even een paar seconden nodig om de make-up los te weken, daarna verwijder je het in slechts een paar vegen. Blijft er nog wat make-up achter in je ooghoeken? Gebruik dan een wattenstaafje! Vervolgens reinig je je hele gezicht: je wordt gegarandeerd fris en schoon wakker!

Psssttt… Met deze truc heb je nooit meer uitgelopen make-up na een stortbui (en nee, het gaat hier niet om waterproof make-up)!

P.S. En zo doe je je make-up met alleen oogschaduw!

(Visited 295 times, 1 visits today)