Zo vind je de perfecte zittende jeans

Winkelen is één van de leukste dingen in het leven. Oké, misschien een beetje overdreven, maar wist je bijvoorbeeld dat een ontzettend hoog aantal vrouwen shoppen verkiest boven seks? Precies, dat bevestigt nog maar weer eens hoe gek we zijn op het scoren van nieuwe items. Het liefst zijn we elke week in de stad te vinden. Hoe graag we dit ook doen er is altijd één item waar we altijd moeite mee hebben. Dat is de jeans. Hoe kan het nou toch dat het zo moeilijk is om de perfecte jeans te vinden. Hij is vaak te lang, of te kort en soms krijg je hem niet over je heupen heen. Het is daarom één van de vervelendste items op te shoppen… Gelukkig kunnen we je wel een handje helpen! We zetten alle eisen voor de perfecte jeans op een rijtje.

Boyfriend jeans
De boyfriend jeans lijkt misschien makkelijk te scoren. ‘Gewoon wijd vallend’, horen we veel mensen zeggen. Maar stiekem zitten hier best wel wat eisen aan. Het is belangrijk dat hij precies goed valt. Hij moet namelijk strak bij de billen (wie wil er nou een uitgezakte kont hebben?!) en de dijen zitten. Belangrijk bij de boyfriend jeans is dat hij vanaf de knie recht naar beneden loopt. Zorg voor grote zakken op je billen. Het fijne aan deze jeans is dat wanneer hij te lang is, je gewoon de pijpen kunt opstropen.

Skinny jeans
Een skinny jeans is op z’n allermooist als hij iets high waisted is. Zo lijken je benen namelijk langer en zo zien je billen er ook nog eens strak uit. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een skinny jeans met 2% elastaan. Hierdoor rekt hij namelijk nog goed mee, maar wordt het geen legging (dat willen we namelijk niet). Hierbij nog een .

Flared jeans
Veel mensen vinden het moeilijk om de perfecte flared jeans te vinden. We moeten toegeven dat dat ook best wel lastig kan zijn. Bij een flared jeans is het belangrijk dat hij past wijd uitloopt bij de knie. Wanneer dit gebeurt bij de kuit, krijgt de broek een hele andere vorm en als hij al veel eerder uitloopt is het meer een wide pants of een grote skater broek en dat wil je natuurlijk ook niet. Om de flared jeans het mooist uit te laten komen kun je het beste schoenen met een hak en een puntje dragen. Zorg ervoor dat de broekspijp lang genoeg is zodat je alleen het puntje van je schoen ziet. Met een flared en een hak oog je dus ook langer!

Meer over jeans?

>

PHOTO CREDITS: EMILI SINDLEV