Zo voorkom je die 3 uur dip op kantoor

Het kan in de middag nog wel eens moeilijk zijn om je te concentreren. Je komt dan in de welbekende “middagdip”. Niets is vervelender, want er zijn nog een heleboel dingen die je af moet maken voor morgen. We snappen je struggle. Er is één ding dat helpt: de dag leuker maken voor jezelf. En dat doe je op deze manieren:

1. Ga een klein stukje wandelen

De frisse lucht zal wonderen verrichten voor jouw energie-level!

2. Drink een groot glas ijswater

Dit gaat niet alleen je metabolisme een boost geven (waardoor je sneller afvalt) dit gaat er ook voor zorgen dat je er weer helemaal bij bent met je hoofd.

3. Neem een energie boostende snack

Een paar uur na de lunch is het logisch dat je trek krijgt en gaat snacken. Zorg er daarom voor dat je met een healthy variant snackt. Kies voor een energierijke en calorie-arme snack, zoals yoghurt, amandelen, of een appel met pindakaas. Vermijd snoep, want dat zorgt voor een sugar-rush.

4. Ga voor 2 minuten naar de site: “do nothing for 2 minutes”

Het lijkt misschien een beetje gek, maar deze site kan er voor zorgen dat je weer helemaal gefocust bent. Bezoek de site en luister 2 minuten naar het kalmerende geluid van kabbelende golven. Klinkt allemaal hart-stikke zweverig, but it works!

5. Maak een to-do list voor de rest van de dag

In de middaguren raak je makkelijk afgeleid. Meestal sneller ’s middags dan ’s ochtends . Maak hierom een to-do lijst. Als het nodig is kun je een app downloaden zoals bijvoorbeeld Wunderlist, die houdt je to-do list voor je bij.

6. Plan je work-out alvast voor die avond

Als je klaar bent met werken is het idee om op de bank te gaan liggen en de hele avond Netflix series te binge-watchen héél erg verleidelijk. Doe productief en plan je work-out alvast. Spreek met vriendinnen af om een groepsles te volgen of app je personal trainer alvast dat je vanavond komt. Works like a charm!

7. Ruim je bureau op

Dit maakt je binnen 2 seconden productiever. Ja echt!

8. Luister naar energieke muziek

Ieder middagprobleem kan opgelost worden met muziek. Start je favo afspeellijst voor een goede wake up call. 

9. Eet een stuk hele pure chocolade

Chocolade? Daar zeggen we natuurlijk nooit nee tegen. Neem een stukje pure chocolade voor een instant energie boost. De cafeïne in de chocolade houd je wel wakker!

10. Neem een kop thee

Het loopje naar de waterkoker zorgt ervoor dat je even van je werk af bent, en een kop healthy groene thee zorgt ervoor dat je wakker wordt. 2 vliegen in één klap!

11. Doe ademhalingsoefeningen

Deze ademhaling oefeningen zorgen ervoor dat je rustig wordt. En dat voor de rest van de dag!

12. Pak een paar zonnestralen mee

Ga even met je collega mee naar buiten als ze een rookpauze neemt. De vitamine D die je binnen krijgt zorgt voor een directe energie boost.

13. Eet wat fruit

Je kent vast wel het gezegde: “An apple a day keeps the doctor away”. Dit is helemaal waar, een appel of stuk fruit is een healthy snack die ervoor zorgt dat je vol blijft tot het avondeten.

14. Ruim je e-mail inbox op

Door alle spam en e-mails waar je niks aan hebt in je mailbox wordt het al gauw erg vol. Ruim dit ’s middags even op. Zo voel je je productief en georganiseerd.

15. Maak alvast een to-do list voor de volgende dag

Zo kun je alvast prioriteiten stellen en wordt je de volgende dag alleen nog maar productiever. En weet je zeker dat je niks vergeet.

READ NEXT:
6 to do’s om er elke dag professioneel uit te zien