We hebben het allemaal wel in de kast hangen: een miskoop. Van die items die je in opwelling hebt gekocht (want tja, je had gewoon zin in iets nieuws…) of omdat het in de sale was. Kleding die we zo ver mogelijk achter in de kast stoppen, omdat ze een gevoel van schuld met zich meebrengen. Tel eens op hoeveel geld je jaarlijks aan miskopen uitgeeft… Schrikbarend! Wij hebben daarom DE tips om een miskoop te voorkomen.

Lekker in je vel zitten

Shoppen laat je beter voelen op momenten dat we niet zo lekker in ons vel zitten. Toch is het beter om op dat soort momenten juist niét te shoppen. Ja, vlak na de aankoop voel je je een stuk beter, eenmaal thuis zul je je juist ellendiger voelen! Daarom is het belangrijk dat je lekker in je vel zit op dagen dat jij de stad onveilig gaat maken.

Opwellingen (en de uitverkoop) vermijden

Yes: giga uitverkoop bij je lievelingswinkel! Je komt thuis met een knalroze jasje (kom op, hij was voor de helft van de prijs) en rode sneakers die eigenlijk helemaal nergens bij passen (maar ach, ze waren toch maar een tientje)… Of je gaat shoppen om een jurkje voor dat ene feestje te scoren. En na dat feest doe je de jurk nooit meer aan… Op die manier komt je kast vol te hangen met items die je maar één keer (of helemaal niet) aantrekt. Probeer eerst te kijken naar items die je écht mooi vindt, kijk daarna pas naar het prijskaartje in plaats van andersom.

Eerlijk advies

Ja-ha, de verkoper vindt alles mooi staan. Niet naar luisteren! Neem een eerlijk persoon mee, bijvoorbeeld je moeder of beste vriendin, iemand die je kunt vertrouwen (of ga alleen). Wanneer je twijfelt of een bepaald kledingstuk wel of niet bij je staat, vraag dan die persoon om advies!

Ga op je gevoel af

Zeg eens eerlijk: word jij er blij van? Ga op je gevoel af, er zijn namelijk talloze argumenten te verzinnen waarom je item wel zou moeten kopen (het is dé trend van dit seizoen, omdat ‘zij’ er zo fantastisch in uitzag, de kleur past bij je ogen). Uiteindelijk maken deze argumenten niets meer uit als jij je er niet happy in voelt.

Budget

In de praktijk blijkt dat wanneer we kleding boven ons budget kopen niet dragen. We zijn bijvoorbeeld bang dat er een vlek op komt of dat we het op een andere manier beschadigen.

Wist je dat shoppen gezond voor je is!
>Het is bewezen: shoppen is gezond!

Dit probleem kent iedere vrouw wel
>Zo voorkom: ‘ik heb echt niets om aan te trekken’ zonder te shoppen

Doe je checklist en kijk of je verslaafd bent aan shoppen!
>Dé checklist of je verslaafd bent aan shoppen!

Source: Fashionvibe
(Visited 902 times, 1 visits today)