Zo voorkom je een rode wijn smile!

Een glas (of glazen) rode wijn bij het kerstdiner vanavond? Heel lekker natuurlijk, maar wat minder leuk is, is de rode wijn smile! Je krijgt er namelijk altijd een beetje paarse tanden van. Maar hoe kom je daar vanaf? Wij hebben dé allerbeste tips om een rode wijn smile te voorkomen. Cheers!

Allereerst, drink geen rode wijn of probeer een avondje niet te lachen. Nee grapje! Een handige tip is om te kijken naar de kleur van de wijn, hoe donkerder rood, hoe sneller je paarse tanden ervan krijgt. Je kunt dus het beste kiezen voor een lichtgekleurde rode wijn als je paarse tanden wilt voorkomen. Nog een handige tip is dat je het beste een oude wijn kan drinken. Hoe ouder de wijn, hoe minder last je hebt van die vervelende rode wijn smile. Enne, oude wijn is vaak een stuk lekkerder dan een jongere variant! Een win-win situatie dus! En de laatste: drink tussendoor veel water. Dit is niet alleen goed voor je, maar het zorgt er ook voor dat de zuur van de wijn het glazuur van je tanden minder aantast, waardoor je tanden dus minder snel paars worden.

Last but not least: stift je lippen rood, en het zal een stuk minder opvallen! Oh en is het zo ver en heb je écht paarse tanden? Het enige wat nog echt helpt is heel goed je tanden poetsen. Ga je stappen vanavond en ben je al van plan om rode wijn te drinken? Neem dan zo’n mini tandenborsteltje mee!

READ NEXT:


>

Source: The blonde salad