Manieren om minder snel vet haar te krijgen

Aha, dus daarom krijg jij zo snel vet haar!

We hebben je al verteld hoe je aan vet haar komt maar je herkent de worst case scenario vast wel: je wordt ’s ochtends wakker en kijkt in de spiegel en ja hoor… je haar is alweer vet terwijl je het zelfs die avond ervoor nog gewassen hebt. Natuurlijk heb je nu geen tijd meer om je haar nog snel eventjes te wassen, maar gelukkig zijn er heel veel leuke hairdo’s om je vette kapsel te verbergen. Omdat voorkomen beter is dan genezen hebben we voor jou een aantal fijne tips waardoor je haar minder snel vet wordt.

Conditioner first

Waarschijnlijk doe jij dit niet, of wel? Je begint namelijk met je haren wassen met shampoo en daarna gooi je er een klodder conditioner in. Inwerken, uitspoelen en klaar. But you’re doing it wrong baby! Als je snel vette haren wilt voorkomen, kun je het beste eerst conditioner gebruiken en dáárna pas shampoo. Het is namelijk zo dat hoe goed en lang je het ook uitspoelt, je er nooit in slaagt om het er helemaal goed uit te krijgen. De shampoo spoelt zo de laatste restjes van de conditioner weg en zorgt ervoor dat de kans op vet haar vermindert.

Minder wassen

Hoe lastig het ook is, maar je kunt het beste je haar minder vaak wassen. Want als je je haar dagelijks wast, wordt het ook automatisch sneller vet…

Don’t touch it

Probeer zo veel mogelijk van je haren af te blijven, want elke keer wanneer je eraan zit, komt er viezigheid van je handen mee. Je hoofdhuid gaat dit dan bestrijden door je haar vetter te maken. En that’s not what you want!

Baking soda

Huh, what? Dit ken jij echt nog niet. Je kunt je haar wassen met baking soda en je hair wordt gegarandeerd minder snel vet. Van dit spul wordt je haar droger en dus minder vet. Lees hier alles over deze zuiveringszout methode. P.S. Baking soda is geen bakpoeder, maar een soort zuiveringszout.

Stylingproducten

Gebruik je vaak haarlak, mousse of andere stylingproducten die je niet moet uitwassen? Probeer ook dit zo min mogelijk te gebruiken om snel een vette hairdo tegen te gaan!

Vervang je kussensloop

Het is heel belangrijk om je kussensloop regelmatig te vervangen. Wanneer je snel last hebt van een vet kapsel is het echt belangrijk om dit minimaal één keer in de week te doen. Elke nacht als jij met je koppie op je kussen ligt te slapen zijn er bacteriën die zich vanaf jouw huid en haar verzamelen op je kussen. Daardoor wordt je haar dus sneller vies en eerder vet…

Niet te vaak borstelen

Als je je haar langer schoon wil houden, ga dan zeker niet vaker dan nodig is de borstel door je haren heen halen. Wanneer je dit te vaak doet, verspreid je de talg die je hoofdhuid afscheidt en dat zorgt er weer voor dat je haar snel vet wordt.

Dit moet je trouwens ook niet vergeten
Vet haar? Kijk eens in je borstel!

En nu dat je daar minder vet is kun je deze kapsels ook eens proberen
6 volume boosting kapsels voor fijn haar
Door deze kapsels lijk je slanker!

 

Source: Styleheroine

 

tagged in vet haar
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites