Voorkomen

1. Wees voorbereid

Draag zonnebrand en blijf dit frequent genoeg aanbrengen. Sowieso als je gezwommen hebt moet je de zonnebrand opnieuw aanbrengen. Zo voorkom je natuurlijk dat je verbrand en zo kan je ook niet vervellen.

2. Koel af

Douche niet warm, maar juist met koud water. Het koude water verlicht de pijn van de verbrande huid en zo kan je voorkomen dat je vervelt.

Verzorgen

3. Drink veel water

Als je goed gehydrateert blijft herstelt je huid sneller. Zorg dus altijd dat je een grote fles water in de buurt hebt en drink minstens anderhalve liter per dag.

4. Blijf eraf

Wat je ook doet, ga de vervelde huid er niet af trekken. Zo kan het zijn dat je huid meetrekt die nog niet beschadigd is.

5. Voorkom littekens

Vitamine C en E supplementen kunnen littekens voorkomen. Ook smeren met Bio olie kan ervoor zorgen dat je huid zo mooi mogelijk geneest.

6. Moisturize

Verzorg de verbrande/vervelde huid goed met een goede maar milde moisturizer en herhaal dit twee ker per dag. Zo geneest de huid sneller en mooier omdat ‘ie gevoed wordt.

7. Verlicht de jeuk

Is de huid al verveld en begint het te jeuken? Stop dan wat ijsklontjes in een washand en leg dit op de plek waar je huid vervelt om de jeuk te verlichten.

Hoe zorg je nou gewoon dat je niet verbrand, maar wel mooi bruin wordt?
Zo word je poepie bruin zonder te verbranden

PHOTO CREDITS: PICBN.TOP
(Visited 1 times, 1 visits today)