Zo voorkom je wimperuitval once and for all!

Wimpers, het zijn zulke kleine haartjes maar ze kunnen zo veel betekenen voor je blik. Ze kunnen je hele gezicht van slaperig naar wide awake toveren. We spenderen veel tijd en geld om ervoor te zorgen dat onze wimpers zo lang en vol mogelijk zijn.

Toch vallen de kleine veer-achtige haartjes uit, en hoe dat komt? Dat weten velen van ons niet. We doen veel dingen die hier voor zorgen onbewust. Probeer dus zo snel mogelijk met deze dingen te stoppen. Wie weet heb jij binnen 2 weken al langere en vollere wimpers!

1. Je make-up niet verwijderen
Het is al duizenden keren benoemd, maar dames haal nu alsjeblieft gewoon iedere avond je make-up eraf. En echt ie-de-re avond, ook als je teveel drankjes hebt gehad. En dan hebben we het vooral over het verwijderen van de mascara. Als het zwarte goedje té lang op je wimpers zit kan het de haarzakjes verstoppen. Zo krijgt het haarzakje geen lucht en dan heeft de wimper geen ruimte om te groeien. Om die reden valt hij uit. Gebruik voor het verwijderen van je make-up een milde cleanser. Een agressieve cleanser met alcohol droogt de wimperharen uit!

2. Te hard wrijven bij make-up verwijderen
Zonder de juiste producten kun je lang bezig zijn met het verwijderen van je oog make-up. Met face wash boenen op je waterproof mascara gaat je behalve rode ogen en uitvallende wimpers niet veel opleveren. Druk voordat je gaat wrijven een wattenschijfje met make-up remover ongeveer 20 seconden zachtjes op je wimpers. Hierna zal je mascara veel makkelijker verdwijnen.

3. Je slaapt met mascara op je wimpers
Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat slapen met make-up op je gezicht een absolute no-go is. Vergeet je mascara ook echt nooit te verwijderen! Tijdens het draaien in je slaap zullen je wimpers snel afbreken.. En dat wil toch niemand?

4. Je verwijdert je valse wimpers verkeerd
Falsies kunnen je hele look veranderen en je kijkers er betoverend uit laten zien. Het verwijderen van valse wimpers is niet lastig, maar let op! Trek de wimpers niet zomaar van je oogleden af, want dit is trouble voor je natural lashes. Zorg ervoor dat je de valse wimpers altijd verwijdert door de lijm eerst los te weken met een oogmake-up remover op oliebasis. Doop een wattenstaafje in de remover, houdt deze op je ooglid en losmaken die wimpers!

5. Je gebruikt alleen waterproof mascara
Als nederlander kunnen wij niet zonder waterproof mascara, maar maak er geen gewoonte van dit elke dag te gebruiken! De ingrediënten in dit product die voor het long lasting effect zorgen, kunnen namelijk gemakkelijk je wimpers uitdrogen en broos maken waardoor je wimpers afbreken.

6. Je bent groot fan van de wimper krultang
Leuk om te kijken hoe ver je je wimpers kunt krullen? Pas op! Een wimper krultang trekt aan je wimpers en kan zomaar flink wat haren lostrekken. Om het krullen iets fijner te maken voor de haren kun je met een föhn je krultang verwarmen en vervolgens op je wimpers plaatsen. Nu hoef je de tang maar één keer te gebruiken en niet hard te drukken.

ATTENTION: check eerst de temperatuur op je hand, want je wimpers afbranden, is natuurlijk niet de bedoeling.

READ NEXT
Zo fix je je oogmake-up zonder opnieuw te beginnen
De beauty shop fouten die vrouwen maken
Deep sleep pillow spray