Zorg anno 2023: hier moet je op letten

Medio oktober 2022, de tijd van het jaar voor veel mensen om eens na te denken over hun zorgverzekering. Wil ik goedkoper? Wil ik kwaliteit en breid ik mijn zorgpakket uit? Sommige mensen doen veel aan sport en hebben geregeld last van blessures waardoor ze vaker gebruik moeten maken van fysiotherapie en dat zit niet standaard in iedere zorgverzekering. Of misschien zit je wel te denken aan het verbeteren van je gebit en wil je een beugel. Het aanschaffen van een beugel is niet goedkoop en is ook zeker niet altijd in iedere zorgverzekering inbegrepen. De meeste mensen die een beugel nodig hebben, hebben dat al gehad toen ze een kind waren. Vaak wordt het dan nog onder een bepaalde leeftijd vergoed, omdat je als kind vaak bent meeverzekerd op de zorgpolis van je vader of moeder. Nu dat je volwassen bent, moet je zelf opdraaien voor de kosten. Dan is het wel zo fijn als dat enigszins gedekt wordt door je zorgverzekering. Maar hoe weet je nou welke zorgverzekering het beste bij jou past, want iedereen is anders en iedereen heeft andere wensen voor wat betreft zorg. Sommige mensen gaan nooit naar de dokter en vinden het zonde om zoveel eigen risico te betalen. Sommige mensen gaan daarentegen weer heel vaak naar de dokter. Om deze reden is het een goed idee om zorgverzekering vergelijken om te kijken welke het beste bij je past! Dan kan je met een gerust hart overstappen zorgverzekering.

Leeftijd

Bij een zorgverzekering is het goed om realistisch te kijken naar je leeftijd. Ben je jong dan is de kans op ziektes veel kleiner dan wanneer je ouder bent. Je bent wel vatbaarder voor ongelukken, omdat jonge mensen vaak roekelozer zijn. Als ouder persoon is de kans juist groter op andere kwalen. Denk hierbij aan slechter zicht en slechter gehoor. In deze gevallen is het mogelijk om met de juiste aanvullende verzekering een bril of gehoorapparaat aan te schaffen.

Gezondheid

Naast je leeftijd is ook je huidige gezondheid een belangrijke factor voor je zorgverzekering. Voornamelijk als je chronische ziektes hebt. Zorgverzekeringen kunnen er echter moeilijk over doen en daarom is het belangrijk om de medische voorwaarden door te lezen die zorgverzekeringen hebben opgesteld.

Geslacht

Ook je geslacht kan een rol spelen in welke zorgverzekering je kiest. Als vrouw heb je namelijk op jongere leeftijd mogelijk een zorgverzekering nodig voor de menstruatie cyclus. Heb je veel hoofdpijn, buikpijn of andere kwalen tijdens je menstruatie? Dan kan je ervoor kiezen om een spiraaltje te laten zetten, de pil te slikken of andere dergelijke anti conceptie.