12 kleurcombinaties die altijd goed zijn

We kennen het allemaal maar al te goed. Je staat voor een kledingkast die onderhand al bijna niet meer dicht kan en toch heb je niks om aan te trekken. De tip? Gooi alles eens op je bed en probeer eens setjes te maken. Maak kleurcombinaties die je normaal gesproken niet draagt.

Wij hebben een aantal foolproof kleurcombinaties voor je op een rij gezet. Hiermee kan jij echt niet de mist in gaan.

1. Zwart en donkerblauw

Deze combinatie stond heel lang op de ‘verboden’-lijst maar is daar gelukkig al lange tijd vanaf. Het is een hele chique, stijlvolle, maar ook stoere combinatie. Snel toevoegen aan je garderobe dus!

https://www.instagram.com/p/B1jImFTAr6g/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Crème en zwart

Deze kleurcombinatie was groot favoriete bij onze Coco Chanel. Al haar crèmekleurige mantelpakjes werden afgezet met een zwarte bies en voorzien van gouden knopen. Een klassieke combinatie als je het ons vraagt.

https://www.instagram.com/p/Bw-HkKkBWCK/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Black on black

Zwart is van veel mensen een favoriet. Het is een makkelijke kleur die goed te combineren is. Met de combinatie black on black kan je dan ook echt bijna niks fout doen. Het is ook leuk om, doordat je dezelfde kleur met elkaar combineert, meer te spelen met de textuur van je kleding. Zoals zwart leer combineren met zwart katoen.

https://www.instagram.com/p/B2Ue6mXJQf0/?utm_source=ig_web_copy_link

4. Oker en (donker)blauw

Okergeel zien we weer veel terugkomen. Een opvallende kleur die je mooi kan stylen op donkerblauw en denim.

https://www.instagram.com/p/B2OmtEKI9hT/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Camel en denim

Deze kleurcombinatie zal je hoogst waarschijnlijk het ultieme western gevoel geven, door de cowboy hoeden en de jeans van de cowboys van vroeger. Een camel, of andere bruine kleur en lichtblauwe denim kleur geven daarom een stoer en natuurlijke uitstraling en zijn samen een hele mooie combinatie.

https://www.instagram.com/p/Buysa-bHshr/?utm_source=ig_web_copy_link

6. Roestkleur en blauw

Roestkleur zit vlakbij oranje op de kleurenwaaier en daarom past ook hier blauw mooi bij. Let er wel op dat niet iedereen wegkomt met een roestkleur. Vooral bij mensen met een licht gekleurde huid staat deze kleur mooi. Heb je een donkere huid dan kan je beter voor geel gaan.

https://www.instagram.com/p/B3fCYY8iV-F/?utm_source=ig_web_copy_link

7. Denim on denim

Denim on denim is zo onderhand wel een universeel begrip geworden. Het maakt je outfit mega stoer en tegelijkertijd heel stijlvol, mits je dezelfde denim kleur met elkaar combineert, want daar worden nogal veel foutjes in gemaakt.

https://www.instagram.com/p/B3W3jYKpdYO/?utm_source=ig_web_copy_link

8. Zwart met pastel

Zwart en pastel zijn na zwart en wit twee uiterste kleuren van mekaar en daarom steekt de pastel kleur nog meer af. De kleur komt doordat de zwarte kleur ernaast zit veel meer naar voren dan dat je een pastel kleur combineert met een andere lichte kleur.

https://www.instagram.com/p/B3C4AC0Jmca/?utm_source=ig_web_copy_link

9. Fel met fel

Durf je iets meer op te vallen? Kies dan voor twee opvallende kleuren en combineer deze met elkaar.

https://www.instagram.com/p/B1JD95fJk6p/?utm_source=ig_web_copy_link

10. Geel met bruin

Nog zo eentje. Lekker opvallend maar het werkt wel. Let wel goed op welke kleur bruin je combineert met welke kleur geel, want als ze teveel op elkaar lijken komt het misschien over alsof je probeert om een gehele gele look te dragen en je net de twee verkeerde kleuren met elkaar combineert.

https://www.instagram.com/p/B2cYNCmIhYo/?utm_source=ig_web_copy_link

11. Geheel een kleur

Geheel een kleur lijkt is ook zo’n top combinatie die we allemaal wel in de kast hebben, zeker met de basic kleuren zoals bruin, zwart, wit en grijs. Vooral met broekpakken zie je deze combinatie veel.

https://www.instagram.com/p/B00gNudnDe4/?utm_source=ig_web_copy_link

12. Zwart en wit

Dit is natuurlijk een combinatie die we allemaal kennen. Het wordt wel snel saai of basic, dus let op dat je de kleuren creatief combineert. Het is een veilige keus en hierbij weet je zeker dat je nooit de mist in kan gaan.

https://www.instagram.com/p/BySvZEWprMJ/?utm_source=ig_web_copy_link