3 makkelijke trucs voor meer volume in je staart!

De staart is allang niet meer alleen maar praktisch. De staart kan ook super stijlvol zijn (kijk bijvoorbeeld eens naar deze tutorial)! Maar dan wil je natuurlijk geen zielig, futloos plukje haar op je hoofd, toch? Geen probleem: wij vonden drie super snelle en verrassend makkelijke trucs waardoor je direct meer volume in je staart krijgt!

Bekijk het filmpje hieronder hoe wij het doen!

 

3 makkelijke trucs voor meer volume in je staart

volume in je staart

1. Schuifspeldjes

Fijn haar heeft de neiging om te gaan hangen als je het in een staart doet. Je krijgt makkelijk meer volume in je staart door gebruik te maken van een extra elastiekje en schuifspeldjes! Maak een staart zoals je dat normaal zou doen maar gebruik twee elastiekjes in plaats van één. Deze doe je niet over elkaar maar tegen elkaar aan. Hierdoor staat je staart al iets meer van je hoofd. Je zorgt ervoor dat de staart wat meer omhoog blijft staan door onder je staart schuifspeldjes te steken in X-vorm (zoals op de foto). Voor nóg meer volume toupeer je je haar bij het begin van de staart.

2. Dubbele staart

Verdeel je haar in twee aparte delen, het bovenste deel loopt vanaf je oren naar het midden van je hoofd. Maak in beide delen een staart (zoals te zien op foto 2). De bovenste staart valt uiteindelijk over de onderste staart, waardoor je staart langer en volumineuzer lijkt! Om ervoor te zorgen dat je onderste staart zo min mogelijk opvalt, is het het mooist als je met een krultang een aantal grove krullen in je haar maakt. Hoe warrig de staart, hoe kleiner de kans dat de staart er onder uit piept!

3. Klemmetje

Een klemmetje kan er ook voor zorgen dat je staart voller lijkt! Maak een staart zoals je dat normaal doet en verdeel deze in twee plukken. Zet een klein klemmetje van onderen in het bovenste deel (zoals te zien is op de foto), om te zorgen dat het klemmetje genoeg grip heeft kun je het bovenste deel eerst iets touperen. Je staart zal nu minder recht naar beneden vallen en voilá: volume in je staart!

Source: Fanny Lyckman