3 tips om je tuin of balkon tiptop in orde te maken

Wanneer het in de zomer lekker warm is buiten, zitten we graag in de tuin of op het balkon. Gezellig samen aan tafel dineren of boekjes lezen in de zon, je geniet er een stuk meer van wanneer je tuin er mooi bij ligt. Soms kan dit een hele klus zijn. Geen zorgen, wij helpen je en handje! Hier zijn drie tips om je tuin of balkon om te toveren tot een luxeoord.

1. Laat het glanzen

Wanneer je een houten schuur of schutting hebt, moet je deze onderhouden. We denken er vaak niet over na, maar hout leeft, en dat betekent dat je dit kostbare materiaal wel een beetje liefde mag geven. Hoe je dit doet? Sigma verf kan de oplossing zijn. In het bijzonder Sigma S2U Gloss, dit is een populaire keuze bij vakschilders en doe-het-zelvers. De verf heeft een duurzaam karakter en een goede kwaliteit. Het is een hoogglans lakverf voor buiten, goed geschikt voor het houtwerk rondom je woning. Wanneer je de ramen, kozijnen of schutting even goed aanpakt, hoef je dit acht jaar niet meer te doen. Lang plezier gegarandeerd dus!

2. Ruim op en geef weg

Heb jij ook zo veel onnodige dingen op je balkon of in je tuin staan, maar weet je niet waar je dit kwijt kunt? Op Facebook zijn er weggeefhoeken, waar je gratis lid van kunt worden. Type simpelweg ‘weggeefhoek + woonplaats’ in en zet je spullen gratis online door er een foto van te maken. Mensen kunnen jouw oude tuin set zo gratis ophalen, zonder dat jij er omkijken naar hebt. Dit werkt ook de andere kant op. Je kunt namelijk gratis andermans spullen ophalen, handig.

3. Groen moet je doen

Door planten en bloemen neer te zetten, voel je je wellicht fijner in je tuin waardoor je er vaker gaat zitten. Het is wel verstandig om te kijken naar wat je op welk moment kunt planten. Niet alle bloemen en planten overleven het, wanneer ze in de zomer geplant worden. Wist je dat je de natuur zo ook een handje helpt? Bijen en vlinders vinden het bijvoorbeeld heerlijk, wanneer ze zich in jouw tuintje kunnen voeden.