4 mode-documentaires die je gezien wil hebben

We zijn iedere dag bezig met mode en dan kan het je niet ontgaan dat de mode-industrie een van de meeste vervuilende industrieën is ter wereld is. Alleen olie is nog een stukje erger. Maar wat is er slecht en vooral: wat is wel goed? Dat kan soms best lastig zijn en we kunnen je vertellen, het is een hele studie om erachter te komen hoe het allemaal zit.

Wil jij bewuster bezig zijn op het gebied van mode? Zet dan de eerste stap door deze documentaires te kijken. Sommige staan gewoon op Netflix, andere kan je zien op YouTube.

The True Cost

Dit is misschien wel de bekendste documentaire over fast fashion. Voorheen kon je hem nog kijken op Netflix, helaas staat hij niet meer online. Je kan hem nu kijken via de website van The True Cost. En dat wil je zeker even doen, kijk hieronder alvast de trailer.

Unravel

Het maken van kleding is natuurlijk slecht voor het milieu, maar ook de kleding zelf. Want waar laat jij de kleding die je niet meer leuk vind? Waar een gat in zit of dat gewoon niet meer past? Het moet ergens heen… In Unravel wordt in 15 minuten duidelijk wat er gebeurd met oude kleding.

The Next Black

Een iets kortere documentaire die je gewoon op YouTube kan kijken. In deze documentaire zie je ook wat de toekomst is van mode. Er wordt ingezoomd op innovatieve oplossingen op het gebied van mode.

Sweatshop

In deze documentaire worden drie Norweegse fashion bloggers gestuurd naar Cambodja. Ze gaan kijken in kledingfabrieken hoe daar de werkomstandigheden zijn. Natuurlijk zijn deze anders dan in Europa maar het is in ieder geval goed om even gezien te hebben. De documentaire kan je hier bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=0eRk8VH0H80