5 basic make-up tutorials voor iedereen

Make-up, het wondermiddel dat we maar wat graag gebruiken. Al onze oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon en maakt ons een stuk knapper. Maar wanneer je make-up niet goed aanbrengt heeft het juist het omgekeerde effect en zie je er juist minder goed uit. Dan kan je net zo goed nog een kwartier langer in bed blijven liggen, toch? Dus als we het doen, dan doen we het ook goed!

1. Foundation

Mooie make-up begint natuurlijk met een goede basis. Daarom is het belangrijk dat we wat extra tijd stoppen in onze foundation routine.

Clean face

Je wilt een schoon en glad canvas. Maak je gezicht voordat je foundation aan gaat brengen goed schoon en zorg dat je moisturizer gebruikt. Laat dit vijf minuten intrekken en you’re ready to go.

Breng het op de goede manier aan

Je kunt foundation op verschillende manieren aanbrengen. Wil je een lichte dekking? Gebruik dan je vingers. Als je iets meer dekking wilt kun je het beste een spons gebruiken. Bijvoorbeeld de beauty blender. Om een mooie finish te krijgen kun je de foundation het beste vanuit het midden van je gezicht uitblenden. Trek het overgebleven product naar je oren en nek om een masker effect te voorkomen. 

Gebruik concealer na foundation

Als je concealer gebruikt voordat je foundation gebruikt dan breng je waarschijnlijk te veel aan. Breng dit dus na je foundation aan. Ga voor een kleur die een tint lichter is dan je huidskleur en gebruik een klein puntig kwastje om het aan te brengen.

Eindig met een reflecterende poeder

Natuurlijk kan een matte foundation mooi zijn als je last hebt van een vette huid, maar een stralende huid ziet er toch wat gezonder uit. Ga voor een transculente poeder met glow. Breng deze aan in een W beweging aan de ene kant van je haarlijn naar je kaaklijk, de brug van je neus en terug over de andere want. Doe dit ook aan de andere kant van de haarlijn.

2. Wenkbrauwen

Nu dat de basis erop zit, wordt het tijd voor de wenkies! Borstel de haren van je wenkbrauw omhoog om de natuurlijke vorm van je wenkbrauw goed te kunnen zien.

Tweeze

Verwijder ongewilde haartjes met een pincet. Verwijder alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw omdat je anders de natuurlijke vorm verliest en dit er onnatuurlijk uit zal zien.

Tekenen maar

Gebruik een wenkbrauwpotlood dat één of twee tinten lichter is dan de kleur van de haartjes en teken hiermee een zacht lijntje onder je wenkbrauw. Werk van binnen naar buiten. Doe hetzelfde aan de bovenkant van je wenkbrauw. Werk van binnen naar buiten zodat je uiteindelijk de twee lijnen (onder en boven) met elkaar kunt verbinden aan de buitenkant. Je kunt een kleine boog creëren met het lijntje dat je aan de bovenkant van je wenkbrauw tekent. Vervaag de lijntjes met een wenkbrauwborsteltje. Kam de lijn als het ware je wenkbrauw in; de onderste lijn kam je naar boven, de bovenste naar onderen.

Poederen

Kleur je wenkbrauwen in met wenkbrauwpoeder of een matte oogschaduw.

Strakke lijnen

Breng concealer of highlighter aan onder de gehele wenkbrauw en aan de bovenkant van het uiteinde van de wenkbrauw. Maak de lijn wat zachter met een concealer kwast (of voorzichtig met je vingers).

Houd ze in place

Hou je wenkbrauwen de hele dag mooi in model met een wenkbrauwgel. Kam je wenkbrauwen in de vorm waarin ze normaal groeien.

3. Bronzer en highlight

Time to contour

Als je de perfecte benodigdheden hebt, is het tijd om te contouren! Begin bij de punten op je gezicht waar de zon je gezicht kleurt – je neus, boven aan je voorhoofd, jukbeenderen en langs je kaaklijn. Je maakt als het ware een drie. Maak zachte, geringe bewegingen. De donkerste aanzet van de bronzer is bij je haarlijn richting je wangen. Veeg de poeder van je oren naar je wangen. Gebruik hiervan niet te veel! Bronzer ziet er subtiel het mooist uit.

 Blenden

Nu is het tijd om te blenden. Je wilt niet dat je gezicht en nek twee totaal verschillende kleuren hebben, toch? Veeg een beetje bronzer van je kaaklijn tot aan je nek om een mooie overgang te creëren. Vergeet dit ook niet te doen in je nek als je je haar omhoog draagt!

Zorg ervoor dat je geen cirkelvormige bewegingen maakt als je de bronzer op je wangen aanbrengt. Dit laat anders een donkere cirkel achter op de appeltjes van je wangen. Wat je wel moet doen, is heen en weer bewegen. Kom ook niet te dicht bij je ogen, anders maakt dit je ogen een stuk kleiner dan ze echt zijn.

Shinen maar

Om je jukbeenderen wat extra te laten uitblinken. Kun je een highlighter aanbrengen op het botje boven je wang.

4. Eyeliner

Veel van ons dragen het iedere dag. Er is alleen één ding: de perfecte eyeliner krijgen, is het moeilijkste gedeelte van onze beauty routine. Dan schiet je weer uit, of zit hij weer op de verkeerde plek of je handen trillen en de lijn ziet er niet uit. Iedereen heeft natuurlijk niet dezelfde oogvorm. Hier vind je de eyeliner voor jouw ogen.

Begin bij het begin

Trek een lijn van het begin van je oog naar het einde. Trek daarna een diagonale lijn van het uiteinde van je oog omhoog. Zet je elleboog op een stevige ondergrond en knijp je tenen samen. Het klinkt een beetje gek, maar er gebeurt zo iets in onze hersenen waardoor je handen niet meer trillen! Zo kan je een strakke lijn trekken. 

Connect and clean

Verbind vervolgens de de wing aan de lijn op je ooglid. Als je toch een beetje bent uitgeschoten kun je dit lijn strakke trekken door concealer met een Pencil aan te brengen langs te lijn.

5. Lippen

De basis kan er voor zorgen dat je gezicht nogal flets lijkt en daarom brengen we wat kleur terug op de lippen.

Zorg dat je lippen schoon zijn

Voordat je gaat stiften maak je je lippen goed schoon. Scrub ze met een vochtig washandje, een nieuwe tandenborstel (tandpasta resten zorgen voor uitgedroogde lippen) of gewoon met een lekkere lipscrub. Lippenstift blijft namelijk veel beter op egale lippen zitten.

Poeder je lippen ‘droog’

Gebruik een transparante poeder op je lippen als een soort primer (in deze make-up tool guide kun je vinden welke kwast je daarvoor moet gebruiken).

Gebruik een lippotlood

Om ervoor te zorgen dat je echt binnen de lijntjes blijft, teken je een lijntje om je lippen zodat je specifieker te werk kan gaan. Dit laat je lippen niet alleen voller lijken, het geeft ook meer vorm en je veegt de lippenstift minder snel uit. Je trekt eerst een lijntje langs de omtrek van je lippen, vervolgens kleur je ze verder in.

Lipstick

Nu kan je je lippen kleuren met je lipstick. Dep je lippen daarna af en breng weer een laagje transparante poeder aan. Daarna stift je je lippen wéér in (voor hardcore resultaat herhaal je dit nog een keer).

Een laagje lipgloss

Tijd voor de finishing touch! Je brengt tot slot een laagje lipgloss in de kleur van je lippenstift aan. Dit werkt als een soort beschermlaagje en is het eerste wat er af gaat wanneer je iets gaat eten/drinken of als je een zoenslachtoffer te pakken hebt. Je lippenstift zal in ieder geval gespaard blijven!

Nu dat je dit onder de knie hebt
3 regels voor het stapelen van je beautyproducten

Waterproof make-up items voor deze zomer

PHOTOCREDITS SIANNLILLY