5 dingen die je nagels onbewust ruineren

Stiekem hebben je nagels heel wat te verduren. Ook al bijt je niet (meer) op je nagels, er zijn nog een aantal dingen waardoor jouw nagels beschadigen. Geloof ons, als je hier op gaat letten, merk je hoe vaak je dit eigenlijk doet.

1. Je nagels gebruiken als gereedschap
Sleutelringetjes open en dichtmaken, stickers ergens vanaf schrapen, deksels van potjes lospeuteren; het is allemaal ontzettend slecht voor je nagels. Bijna net zo slecht als bijten. Wacht voortaan voordat je een schaar bij de hand hebt of iemand die je even kan helpen. Stop ermee en je nagels zullen snel sterker en gezonder groeien. Beloofd!

2. Geen gebalanceerd dieet 
Gevarieerd eten is erg belangrijk voor het behoud van sterke en gezonde nagels. Als je niet genoeg groenten en proteïnen eet kan dit resulteren in zwakke nagels. Probeer zo gevarieerd mogelijk te eten en neem als het nodig is dagelijks vitamine supplementen.

3. Huishoudproducten gebruiken
Ondertussen weet je wel dat het belangrijk is om handschoenen te gebruiken als je de afwas doet. Je huid wordt hier namelijk droog van en je nagels broos. Dit geldt ook voor alle andere huishoud producten, die bevatten namelijk meestal en andere chemicaliën die je huid en je nagels uitdrogen. Probeer tijdens het schoonmaken dus altijd rubberen handschoenen te dragen. Verzorg je huid daarna met een verzorgende crème.

4. Je nagellak eraf pulken
Als er een kleine chip tevoorschijn komt op je nagel en je manicure minder mooi begint te worden, is het verleidelijk om de nagellak eraf te pulken. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de bovenste laag van je nagel aangestast wordt. Zo worden ze zwak en broos. Gewoon even wachten totdat je thuis je nagellak remover erbij kan pakken.

5. Je nagellak te lang laten zitten
Blijft je nagellak langer dan twee weken zitten? (dan willen wij dan wel heel graag weten welke dat is) Dat is niet goed voor je nagels. Het droogt je nagels uit en er kunnen witte plekjes op je nagels ontstaan. Zet iedere week in je agenda wanneer het tijd is om je nagels een nieuwe manicure te geven zodat het nooit te lang op je nagels zit.

 

READ NEXT

>
>

Photo credit: marine_deleeuw