5 fouten die we allemaal maken tijdens het winkelen

Iedereen kent het wel. Je komt thuis van het shoppen, trots pak je alles uit en opeens ben je toch niet zo blij met die ene jurk. Terwijl het in de winkel zo’n goed idee leek. Hoe zorg je ervoor dat je niet iedere keer met een miskoop thuiskomt? Wij hebben een aantal tips.

1. Grote aankoop doen zonder na te denken

Je bent je hart verloren aan een tas dat ver boven je budget ligt en toch heb je hem gekocht. Dit is natuurlijk niet zo slim om te doen. Want hoe vaak kan je die felgele bonttas combineren met je rode winterjas? Precies. Niet echt bij stilgestaan, ofwel? Verzin daarom voordat je iets koopt eerst of je het op meerdere manieren kan combineren. Want anders komt die te gekke tas toch weer in de kast te liggen. Zonde!

2. Kaartjes eraf halen en nog niet zeker zijn

De perfecte manier om te kijken of het ware liefde is, is door te kijken of je het item gelijk de volgende dag aan wilt trekken. Als je het item de komende week niet draagt, dan gebeurt dit het komende half jaar ook niet. Tenzij je hem natuurlijk hebt gekocht voor een bruiloft ;). Dus houd het kaartje er nog even aan totdat je het daadwerkelijk aantrekt. Draag je hem niet? Dan kan je hem altijd nog retourneren.

3. Shoppen met andere mensen

Shoppen met andere mensen is een bekend probleem. Je vriendin zegt dat die trui ZO leuk is en uiteindelijk koop je de trui. Maar vind je deze zelf net zo leuk? Daarom is het ook het beste om alleen te shoppen en alle tijd voor jezelf te nemen. Zodat je wel de juiste keuzes maakt.

4. Niet de juiste maat

Die ene jurk die je van een afstand al zag, is er niet meer in jouw maat.  En toch neem je hem mee. Je bent ten slotte van plan om af te vallen en dit is misschien wel de juiste motivatie. Maar kijk eens in je kast… Hangen de kaartjes er nog aan? Precies. Niet meer doen dus. Trakteer jezelf op iets moois als je ook daadwerkelijk bent afgevallen, niet tussendoor.

5. Geen controle over jezelf hebben tijdens de sale

Soms gaat het tijdens de sale een beetje mis… Onnodig kleding kopen, omdat het zo is afgeprijsd of juist kopen omdat het de laatste is. Dit klinkt voor iedere vrouw vast wel bekend. Op een of andere manier denken we allemaal dat we winst maken terwijl we geld uitgeven. Shop je items daarom ook echt bewust en koop niet om het kopen.

Deze accessoiretrend vind jij waarschijnlijk ook leuk:
De nieuwe accessoiretrend van 2019

Shop 18x de leukste boilersuits:
> 18x de leukste boilersuits

PHOTOCREDITS SHUTTERSTOCK