5 musthaves die je NU NU NU in je kast moet hebben

Fashion week inspireert en we staan dan ook elk seizoen weer te popelen om te bekijken wat de designers hebben ontworpen. Oude trends in een nieuw jasje en buitenlandse invloeden hebben ons dit jaar zeker verrast. Had je net die garderobe update nodig om dit seizoen fashion flawless door te komen? Good. Lees gauw door en ontdek in welke musthaves je vooral moet investeren!

 

Sockboot
We zagen het bij Givenchy en Dior op de catwalk, de sockboot is the new kid on the block. Niet alleen is dit een hele elegante schoen, ook is hij erg comfortabel doordat hij zich vormt naar je voet. Kenmerkend is de dikke blokhak die eronder zit, een echt statement! Door z’n laarslengte is deze boot het fijnst te combineren met een rokje. Ben je meer een broeken type? Trek dan de cropped versie uit de kast!

 

Babouche
Céline draait al een seizoen mee, maar wij kennen de trend pas sinds kort. De babouche. Ik hoor je denken: de bewattes? De babouche is een platte sandaal/slipper met een puntneus die een beetje oosters doet denken. Van oorsprong is het een lelijk exemplaar om te zien, maar Céline heeft het zowaar voor elkaar gekregen om er een hippe schoen van te maken. Wat ons betreft een ideale vervanging voor je hakken aan het eind van de dag.Statement sleeves
Frills (lees: ruches) zijn terug van weggeweest. Deze trend die frans doet aandenken is vele modefanaten op het lijf geschreven en wordt dus ook in volle glorie op de catwalk geshowd. Ruches zijn tot nu toe het meest toegepast op blouse naden of verwerkt in kragen. Tegenwoordig zien we ze meer toegevoegd aan de mouwen van bloezen, blazers en jassen. Door de grote hoeveelheid frills vallen de mouwen extra op waardoor we kunnen constateren dat je dan in het bezit bent van een partij statement sleeves.Minimalistische sneakers
Eerder was het nog des te bonter des te beter, nu zien we steeds meer dat de Scandinavische stijl de modewereld verovert. Het kan ons niet minimalistisch genoeg zijn, zo zagen we dit seizoen bij Céline. We worden verliefd op de vorm, het materiaal en de structuur van de schoen waardoor een gekke print of kleur niet veel meer toevoegt.

 

Mouwloze jassen
Wie heeft er ooit gezegd dat jassen mouwen nodig hebben? Goed nieuws, they don’t! Sleeveless is de trend van dit seizoen en daar worden we blij van. Eindloos combineren en layering klinkt als muziek in de oren en het beste is: je kunt ‘m seizoen na seizoen aan. Maak je basic outfit compleet met een gave sleeveless coat en je bent ready to roll.

READ NEXT:
The floral tomboy trend
Dit worden dé accessoire trends aankomend seizoen
Spring/Summer trends 2016: wat gaat het worden?