5 regels voor het dragen van metallics

De metallic trend is al een tijdje gaande. Het begon met knappe metallic sneakers. En hoewel je zou denk dat ze lastig te combineren zijn, bewezen ze het tegenovergestelde. Deze knappe sneakers maakten iedere eenvoudige outfit direct af. We verwelkomen daarom de metallic loafers met open armen. Toch zijn er een aantal regels voor het dragen van metallic. Komen ze.

1. Kies voor één item

Je wilt er natuurlijk niet bijlopen als een discobal. Probeer daarom de metallics te beperken tot één item. Dus of schoenen, of de jas, of de broek of top.

2. Combineer het met neutrals

Vind je het nog een beetje spannend om zo’n shiny top te dragen? Combineer het dan met neutrale kleuren, zoals grijs, zwart, wit. Zo houdt je de rest van de outfit rustig en blijft het classy.

3. Rustig aan met de accessoires

Het grootste deel van je accessoires is natuurlijk metallic. Zilver, goud of roségoud. Deze kleuren kan je prima met elkaar combineren maar wanneer je ook al metallics draagt in je kleding, take it easy met de accessoires.

4. Gekleurd metallic

Goud, zilver en roségoud zijn inmiddels alweer standaard. Kies eens voor een opvallend metallic kleurtje zoals rood, groen of blauw. Het maakt je outfit stijlvol en chique tegelijk. Vooral die knappe Gucci inspired loafertjes zijn het leukst in metallic blauw of roze.

5. Mat in plaats van glans

Metallic glimmen en vallen daardoor extra goed op in je outfit. Als je metallics overdag draagt, kies dan altijd voor matte kleuren. Als je kiest voor glans valt het item te erg op en kan het er goedkoop uitzien. Deze regel geldt vooral voor kleding en niet zo zeer voor schoenen.

PHOTOCREDITS : JOSEFINAS