5 tips om op een duurzame manier kleding te kopen

Tegenwoordig is duurzaamheid niet meer weg te denken van mode. Op dit moment is echter nog geen enkele keten of kledingmerk helemaal duurzaam. Het beste zou eigenlijk zijn om helemaal niks meer te kopen, maar dat wil natuurlijk niemand!
Met deze tips kan je zelf op een duurzame manier kleding kopen en bijdragen aan het verbeteren van het milieu. 

Bewust kopen

Koop minder kleding, maar wel op een bewustere manier. Zorg dat je weet welke merken bezig zijn om duurzame kleding te ontwikkelen. Zo kun je enkele goede kledingstukken kopen waar je lang plezier van hebt.

Keurmerken en labels

Je kan je verdiepen in keurmerken en labels. Hoe duidelijker het label aan de kleding is, hoe beter. Als er op een label duurzaam staat is dat eigenlijk te vaag en die kunnen door iedereen gebruikt worden. Dit is dus eigenlijk een label dat niks hoeft te betekenen. Daarom is het daarnaast belangrijk om op te zoeken wat een keurmerk betekent.

Focussen

Besluit voor jezelf waar je duurzaam in wil zijn. Geen enkel merk doet namelijk alles goed. Je kan er dus voor kiezen om je op één onderdeel te focussen. Als voorbeeld kan je ervoor kiezen om alleen nog biologische kleding te kopen.

Favoriete merk

Je kan onderzoek naar je favoriete merk door te vragen naar de arbeidsvoorwaarden en de manier waarop ze zich met duurzaamheid bezighouden. Wanneer veel mensen hiernaar vragen, zal het merk wel in actie moeten komen om wat te veranderen.

Werkwijze

Let er goed op hoeveel inzicht een merk geeft in hun werkwijze. Is bijvoorbeeld wel duidelijk hoeveel van de opbrengsten naar de arbeider gaat. Als er niks duidelijks te vinden is over arbeidsomstandigheden is de kans groot dat het bedrijf niet duurzaam bezig is.