7 beautyproducten die het geld niet waard zijn

We kennen allemaal de producten waar we fan van zijn en waar we ECHT niet zonder kunnen. Mascara, lipstick, foundation, noem maar op. Wij hebben maar vijf minuten in de badkamer nodig. Maar er zijn ook behoorlijk wat producten die jouw geld echt niet waard zijn.

Deze producten kan je in de schappen laten liggen

 

1. Nek- en oogcrème
Alles wat jij op je gezicht smeert is ook goed genoeg voor je nek en je ogen. Het is dus echt niet nodig om hier een aparte crème voor aan te schaffen. Natuurlijk is de huid rondom de ogen gevoeliger en dunner maar dit behoeft geen aparte crème.

2. Hand- en voetcrème
Same story. De bodylotion die je gebruikt kan je ook prima voor je handen en voeten gebruiken. Klaar in een handomdraai!

3. Scheerschuim
Hierdoor glijdt het scheermesje gladder over je benen, maar verder doet het niet veel voor je. Je kan ook gewoon je bodylotion gebruiken, of gewoon nat maken onder de douche, als je je daarna maar goed insmeert met je bodylotion.

4. Toner
Een toner wordt gebruikt na het verwijderen van je make-up. Het verwijdert namelijk de laatste make-up resten die op je gezicht achterblijven. Daarnaast zorgt een toner ervoor dat de PH-waarde van je huid hersteld. Maar tegenwoordig is dit niet meer nodig met een goede reinigingsmelk of micellair water krijg je hetzelfde resultaat.

5. Anti-cellulitis crème
Ja, dat is jammer hè? Er is geen enkele crème die ervoor zorgt dat jouw cellulitis verdwijnt. And trust us, we would have known.

6. Scrubs
Een dure scrub is echt overbodig. Deze kan je makkelijk vervangen met producten die je thuis in de keuken hebt staan, en veel goedkoper zijn zoals suiker, groene thee of koffie.

7. Haargroei producten
Je haar sneller laten groeien? Dat kan door bepaalde dingen te eten. Maar een crème of shampoo gaat er niet voor zorgen dat je haar sneller groeit. En een knipbeurt bij de kapper ook niet.

READ NEXT
Het alternatief voor de beauty blender
De beauty shop fouten die vrouwen maken
5 beautyproducten die je kunt vervangen door avocado’s

Photo credit;  caradelevingne