7 geniale manieren om je schoenen verzameling op te bergen

Als je kledingkast op dit moment uitpuilt door jouw (veel te uit-de-hand-gelopen) schoenen verslaving, wees niet bang want er is hoop voor je. Wij hebben namelijk 7 slimme manieren gevonden om je schoenen verzameling op te ruimen zonder dat je mooi ingerichte huis, je innerlijke Carrie Bradshaw óf je kamer er onder lijdt. Tell me more, tell me more!

1. Zwevende planken aan de muur
Laat je vader, je handige boyfriend of je buurman een paar planken aan de muur monteren. Dit noemen ze zwevende planken. Monteer er bijvoorbeeld 4 boven je bed. Zo kun je toch alweer een deel van je collectie kwijt.

2. Aan de bovenkant van je spiegel
Wie had ooit gedacht dat je de spiegel voor doeleinden zoals je schoenen verzameling kunt gebruiken? Menig vrouw heeft een grote spiegel in haar kamer of ergens in huis. Hang één, twee of drie paar aan de bovenkant van je spiegel. Zo vang je twee vliegen in één klap: je bent ruimte aan het maken in je kast, én je zorgt voor een eyecatcher in je interieur.

3. Gekleurde houten kratjes
Hiervoor moet je misschien even langs boer Harm, maar dan heb je ook wat. Tik ergens een paar houten kratjes op de kop en verf deze in kleuren die bij je interieur passen. Deze kun je ook aan de muur monteren, zo kun je toch alweer een deel van je verzameling schoenen kwijt. Oh, en wil je er een paar hoge boots in kwijt? Draai het kratje dan gewoon een kwartslag.

4. Plaats in die nutteloze hoek een handig rek
Maak van een nutteloze hoek in een kamer, waar je eigenlijk nét niks anders neer kunt zetten, een schoenenparadijs! Haal bij een meubelzaak een schoenenrek en laat deze aan de wand van ‘de dode hoek’ monteren. Monteer hier een stel knappe gordijnen voor en hoppa! Je geeft je kamer een boost, en tegelijkertijd geef je je shoes een plekje.

5. Een schoenenkast
Voor de echt hoarders onder ons: schaf een speciale schoenenkast aan. Kasten staan niet snel ‘lelijk’ en er zijn genoeg goedkopere exemplaren te vinden. In zo’n schoenenkast kun je tot wel 36 paar kwijt: 36 paar ladies!!

6. Gelabelde schoenendozen in een boekenkast
Ben jij een echte perfectionist? Dan is deze manier om je schoenen verzameling te ruimen echt wat voor jou. Bewaar ieder paar schoenen dat je vanaf nu aanschaft in hun originele schoenendoos. Schiet vervolgens van al die schoenen een foto en plak ze op hun eigen schoenendoos. Koop een goedkope boekenkast en stapel de dozen netjes op.

7. Een ladder
Gebruik zo’n ladder, die je nu bij ongeveer iedere interieurwinkel aan kunt schaffen, als opbergrek. Je kan op zo’n leuke ladder makkelijk 4 paar schoenen kwijt, en het staat ook nog een harstikke creatief. Spice it up met wat fijne accessoires aan jouw ladder, and you’re done!

Shop hier alvast wat nieuwe schoenen om de gaten op te vullen (totaal niet nodig, toch doen):

[show_shopthepost_widget id=”1411727″]

READ NEXT
Organiseer je kledingkast met de KonMari methode
Zo verwijder je stickers van nieuwe schoenen
Schoenen die iedere Franse vrouw in haar kast heeft