8 redenen waarom €1000 spenderen aan een tas het waard is

Goed nieuws girls, een dure tas kopen is volkomen acceptabel!

€1000 (of meer) uitgeven aan een tas: is dat acceptabel? Wij vinden van wel. Er zijn heel veel redenen op te noemen waarom dit geoorloofd is (al vind je vriend misschien van niet). Misschien vind je het na deze 8 redenen iets makkelijker om de sprong te wagen en je designerbag-crush te bestellen.

1. Omdat “je krijgt waar je voor betaald” geen cliché is
Veel geld uitgeven aan een pretty bag is een goede investering. Alleen al voor de prachtige, duurzame materialen zou je zo je pinpas trekken. De sticksels, het mooie label, het gevoel dat het je geeft.. Je hoort het al, wij kwijlen bij de gedachte.

2. Iedereen heeft een soort van dure hobby
De een geeft z’n geld uit aan dure auto’s, een sport, gadgets of aan simpelweg vaak in de kroeg hangen. Iedereen heeft zo z’n prioriteiten. Je moet het maar zo zien: jouw hobby is ‘mode’ en dus een grote prioriteit!

3. Omdat het bezitten van luxe-waren je stemming kan verbeteren
Ja echt, de wetenschap beweert dit! Het is niet iets dat wij verzonnen hebben. BIG like!

4. Omdat “fast fashion” ervoor heeft gezorgd dat we niet meer weten wat kledingstukken waard zijn
Duurzame materialen kosten meer geld. Net als dat het betalen van ervaren werknemers dat ook kost. Maar in een wereld gevuld met Forever21’s en H&M’s, vergeten we wel eens dat duurdere materialen (die ze meestal bij deze ketens niet gebruiken) ook gewoon duurder zijn. Denk maar eens na over hoe vaak je je H&M t-shirt kunt wassen voordat ie gek gaat zitten.. Waarschijnlijk een stuk minder keren dan een shirt dat je bij de Bijenkorf hebt gekocht.

5. Omdat een knappe tas of kledingstuk veel voor je uitstraling kan doen
Items die duurder zijn (en er hoogstwaarschijnlijk dus ook duurder uit zien) stralen iets uit, namelijk: dat je alles goed ‘op orde hebt’, dat je (waarschijnlijk) een goede smaak hebt en dat je kwaliteit belangrijk vind. Dit geldt natuurlijk niet voor álle gevallen ;-].

6. Omdat de prijzen van designer bags de afgelopen jaren omhoog zijn geschoten
Met het kopen van een nieuwe designer tas blijf je vaak niet onder de vier getallen. Ook al heb je misschien een bescheiden smaak! Gelukkig is een designer tas een goede investering en wordt deze waarschijnlijk alleen maar meer waard, zoals je de Birkin van Hermès.

 7. Vele wanna-haves kosten veel geld
Trends en hypes worden vaak trends of hypes doordat ze goed gepromoot worden. Deze promotie zorgt ervoor dat vele mensen de trend/hype gaan volgen waardoor er (hopelijk) veel verkocht wordt. Deze marketingacties kosten natuurlijk allemaal geld, en dat kunnen de merken eruit halen door het item goed te prijzen (lees: duur). Sad but true!

8. Omdat je niet langer kan wachten!
Dit is eigenlijk de enige echte reden waarom het acceptabel is om een tas van boven de €1000 te kopen. Jij wilt het en het is jóuw geld waar je waarschijnlijk hard voor gewerkt hebt. Als je rekeningen gewoon betaald zijn en je hebt alles op een rijtje, why don’t? Een designer bag is iets waar je nog jaren en jaren plezier van kunt hebben!

 

READ NEXT
Designer Vintage, waar vind je nou die topstukken?
Zo scoor je een designer bag voor veel minder geld!
Designer tas: hoe maak je een keuze?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites