Altijd honger? Met deze hacks niet meer!

Voel jij je al-tijd hongerig? En zijn vreetbuien je welbekend? Dan is dit artikel wat voor jou. Als je eigenlijk op ieder moment van de dag een hele maaltijd op kunt dan gaat er iets niet helemaal goed met het kiezen van je etenswaren. Gebruik deze hacks en je zult zeker minder eten.

Kies verzadigende etenswaren
Verzadiging kan omschreven worden als een vol gevoel. Als je verzadigd bent heb je geen eetlust meer. Je zult niet verrast zijn dat je niet verzadigd raakt door hoeveel je eet, maar juist door wat je eet. Verschillende etenswaren hebben verschillende effecten op je eetlust. En dit is de top 6 van de meest vullende etenswaren: eieren, aardappelen, havermout, bonen, vis en volle soepen.

Eet meer proteïnen
Onderzoeken wijzen uit dat proteïne het meest vullende macronutrient is. Het vult beter dan vet en koolhydraten. Proteïnen boosten je metabolisme als geen ander. Als je snel honger hebt na een maaltijd betekend dit meestal dat je etenswaren hebt gegeten die meer koolhydraten bevatten dan proteïnen (zoals dat grote bord met pasta). Wat je het beste kunt eten? Kaas, vlees, vis, bonen, tofu, noten en zaden. Probeer in ieder geval één van deze in je maaltijd te verwerken.

Slaap genoeg
is van grote invloed op je eetlust. Als je niet genoeg slaapt komt het hormoon Ghreline vrij, dat bekend staat als het ‘honger hormoon’. Het wordt geproduceerd door je maag en hoe meer je er van aanmaakt, hoe meer honger je krijgt. 

Eet extra groentes en salades
Deze zitten niet alleen vol met vezels, maar staan ook bekend als voedsel waar je vol van raakt en waar je veel van kunt eten. Dit omdat het gezond voedsel is en het vooral bestaat uit water. Begin een maaltijd met een salade of met groentes zodat het super vullend wordt en je later op de avond niet zo snel begint met

READ NEXT:

>
>

Source: PepperMayo