Californië is nu officieel fur-free

YES, je hoort het goed; Californië is nu officieel fur-free. Hiermee is Californië de eerste staat in de United States waarbij dit gelukt is. Wat een geweldig nieuws!

Wij hopen natuurlijk dat vele anderen zullen volgen, maar dit is in ieder geval een hele positieve aftrap. Er is een verbod op de verkoop, productie en donatie als het gaat om kleding en accessoires van bont.

En wat houdt dit dan in?

Nu Californië officieel fur-free is, vraag jij je misschien af wat dit dan precies inhoudt. Nou, deze wet geldt voor alle nieuwe kleding, handtassen en schoenen gemaakt van bont. Bont wat gebruikt wordt voor religieuze redenen zijn van deze wet vrijgesteld. Overtreders van de nieuwe wet zullen vanaf januari 2023 een flinke boete op hun dak krijgen. Ze kunnen rekenen op een boete van 1000 dollar. Dus beter blijven ze daar vanaf nu lekker van dat bont af.

Het verbod is voortgekomen uit een grote beweging in de mode-industrie. High-end merken als Chanel, Gucci en Burberry vinden dat we geen exotische huiden meer moeten gebruiken in toekomstige creaties. De president of fashion bij Chanel had dan ook de volgende uitspraak: “The future of high-end products will come from the know-how of what our atelier is able to do.”

Ben je geïnteresseerd in meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp? Leuk! Dan moet je hier even klikken.

Meer van onze artikelen lezen? Misschien vind je dit ook interessant!

Bontvrij: deze kledingmerken gebruiken geen bont meer

De redenen waarom je vegan leer wilt dragen