Compact en krachtig: de zoektocht naar jouw nieuwe kleine wasmachine

Een kleine ruimte maar toch op zoek naar de ideale wasmachine? Dat is goed mogelijk en er zijn enorm veel soorten wasmachines. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan even verder. In dit artikel leggen we uit hoe jij je kleine nieuwe beste vriend vind.

Geen grote ruimte, geen probleem!

Soms is het lastig wanneer je de waskamer binnenkomt maar nergens bij kunt. Geen enkel probleem, want kleine wasmachines bestaan ook. Zoeken naar de beste kleine wasmachine kan soms lastig zijn. Het is ten eerste belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste afmetingen die in de ruimte passen. Daarna is het handig om jezelf af te vragen welke functies en eisen je hebt voor de wasmachine. Wil je dat het geluidsniveau van de wasmachine vrij laag is of vind je het niet erg als deze wat harder is? Het energieverbruik van de wasmachine is ook belangrijk, evenals het aantal toeren dat hij maakt tijdens een wasbeurt. Kun je waspoeder of wasmiddel gebruiken, enz.

Voordelen van deze kleine helden

Het is ideaal voor een kleiner huishouden. Zo kun je kleine wasjes draaien zonder dat je een halflege trommel hoeft te wassen. Dit is niet alleen slecht voor de wasmachine, maar het resulteert ook in onnodig meer waterverbruik, wat slecht is voor de planeet. Daarnaast is het ook duurzamer om een wastrommel te hebben die past bij de hoeveelheid was die je wekelijks hebt. Denk ook aan de energielabels. Niet alleen is meer energieverbruik slecht voor de milieubelasting, het kost ook meer geld. Hoe zuiniger de wasmachine, hoe minder energie hij verbruikt. Wat voor wasprogramma’s erop zitten, is persoonlijk. Wil je juist dat de kleine wasmachine een extra kort programma heeft of juist fijne was, de bouwkwaliteit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt dit beoordeeld door het materiaal aan de binnenkant van de trommel, de behuizing, en deurscharnieren. Daarnaast wordt er ook gekeken naar andere eigenschappen.

Klein maar efficiënt

De aanschafprijs van een kleine wasmachine hangt af van het type wasmachine en andere eigenschappen. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger de prijs. Het gebruiksgemak hangt af van eigenschappen zoals een vochtsensor om onnodig drogen te voorkomen, een startuitstelknop en een resttijdindicator. Er zijn genoeg goede kleine wasmachines op de markt. Door te letten op deze eigenschappen kun je een weloverwogen beslissing maken over welke wasmachine bij je past. Een ander voordeel van een kleine wasmachine is dat het wasgoed droger uit de machine komt. Hierdoor droogt je kleding sneller aan de waslijn, en hoef je dus ook geen droger te gebruiken. Een kleine wasmachine is dus een handige uitvinding; hierdoor is een wasje snel klaar.