De 10 lekkerste soepjes

Niet zo’n zin om uitgebreid te koken vanavond? Maar wil je wel wat lekkers op tafel toveren? Maak zelf een heerlijke soep. Niet moeilijk en zo klaar! Wij hebben de 10 lekkerste soepjes met recept voor jullie op een rijtje gezet. Eet smakelijk!!

Mocht je nou geen soep willen maken, dan maak je toch gewoon dit recept!

1. Kikkererwten, groenten en pesto soep
Ingrediënten:
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 stengel bleekselderij
– 2 wortel
– 1 ui
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 6 kopjes ongezouten groentebouillon
– 500 gram groene bonen
– 400 gram kikkererwten
– 1 kopje bevroren erwten
– 4-6 eetlepels pesto
– zout en peper

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de gesneden bleekselderij, wortel, ui, zout en peper toe en laat het 5-7 minuten koken. Voeg dan de tomatenpuree toe en wacht tot dat deze donker wordt (ongeveer 1 min). Voeg daarna de groene bonen, kikkererwten en bevroren erwten toe en laat het sudderen totdat de groenten gaar zijn (15-20 min). Maak de soep af met pesto als topping.

2. Pittige pompoensoep
Ingrediënten:
– 1.5 kg flespompoen
– 400 gram zoete aardappels
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 20 gram gember
– zonnebloemolie
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 citroen
– 1 sinaasappel
– 1 groentebouillonblokje
– 1,5 liter water
– zout en peper

Verwijder de schil en pitten van de pompoen. Snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd deze ook in stukken. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Rasp de gember. Verhit een grote pan met olie. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en kerrie. Voeg de pompoen en aardappel toe. Bak dit kort mee zodat alles aan alle kanten bedekt is met het kerriemengsel. Schenk daarna het water erbij. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel, voeg toe en roer door. Breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de soep in ongeveer 25 minuten gaar. Voeg dan wat zout en peper toe voor de smaak.

3. Romige aardappelpuree en prei soep
Ingrediënten:
– 1 eetlepel olijfolie
– 3 prei
– 1 venkel
– 3 cupjes aardappelpuree
– 6 blokjes kipbouillon
– zout

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de prei, venkel en zout toe. Roer af en toe en laat de groenten zacht worden (8-10 min). Voeg de aardappelpuree en bouillon toe en laat het sudderen op matig vuur. Roer af en toe totdat het warm is (4-6 min). Pureer de soep en serveren maar.

4. Sperziebonen soep met pesto
Ingrediënten:
– 250 gram sperziebonen
– 1 aardappel
– 1 ui
-1 teentje knoflook
– 500 ml groentebouillon
-1 eetlepel pesto (of meer ;))

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuten. Als topping gebruik je de pesto.

 

5. Gember kippensoep met groenten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kleine rode ui
– 3 teentjes knoflook
– 3 eetlepels gember (gerasp)
– kippen bouillon
– 2 wortels
– 2 stengels bleekselderij
– 1/2 kopje bevroren erwten
– 4 lente-uitjes
– 1 pastinaak
– 1 raap
– kopje bevroren erwten
– kip
– zout

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en kook 1 tot 2 minuten. Voeg de bouillon, pastinaak, wortelen, bleekselderij en zout toe. Breng dit aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat de groenten sudderen tot dat deze gaar zijn (15-20 min). Haal ondertussen de huid van de kip af en verwijder de botten. Voeg dan de kip, erwten en lente-uitjes toe aan de pan en kook tot deze warm is. (3-4 min).

6. Pittige kerriesoep
Ingrediënten:
– 6 eetlepels kerriepoeder
– 25 gram boter
– 1 ui
– 1 liter water
– teentje knoflook
– 2 bouillonblokjes
– 3 eetlepels bloem
– 1 theelepel peterselie
– 6 theelepels allesbinder
– scheutje kookroom
– 1 theelepel sambal

Verhit de pan met een stukje boter en bak de ui en knoflook aan. Bak deze tot dat het uitje glazig is. Voeg daarna de bloem en het kerriepoeder toe. Roer dit en voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe. Laat dit 10 minuten sudderen en voeg een 1 theelepel toe om de soep pittig te maken. Voeg dan de allesbinder toe om de soep iets dikker te maken en giet daarna een scheut kookroom bij de soep. Serveer de soep met een beetje peterselie.

7. Tom ka kai
Ingrediënten:
– 1 liter water
– 1 kip ( of groenten)
– 400 ml kokosmelk
– 3 eetlepels vis saus
– handvol paddenstoelen
– handvol sugar snaps
– 100 gram noedels
– 1-2 limoenen
–  basilicum
–  2 stengels citroengras
– 1 groene peper
– peper en zout 

Zet de pan met water op het vuur. Gooi het citroengras in de pan en breng het aan de kook. Voeg dan de vissaus, limoensap en kokosmelk toe. Verwijder ondertussen de botten en het vel van de kip. Maak de sugar snaps schoon en voeg deze samen met de kip toe aan de soep. Kook de kip en sugar snaps gaar ( 2-3 minuten). Voeg dan de voorgekookte noodles toe. Snijd de peper en roer deze door de soep. Voeg als laatste wat peper en zout toe en eten maar! Je kan de stengels citroengras er ook uithalen.

 

8. Paddenstoelen-truffelsoep
Ingrediënten:
– 650 gram paddestoelen en kastanjechampignons
– 1 eetlepel truffel tapenade
– 1 ui
– 4 eetlepels marscarpone
– 2 groente bouillonblokjes
– 1300 ml water
– 1 teentje knoflook
– verse tijm
– truffel olie om te garneren
– klontje boter
– peper en zout

Smelt de boter en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan. Houd ongeveer 200 gram paddenstoelen apart en voeg de rest toe aan de soeppan. Bak de paddestoelen 5 minuten en giet dan het water en bouillonblokjes er bij. Kook de soep ongeveer 10 minuten. Bak ondertussen in een koekenpan de rest van de paddestoelen even aan met wat tijm en een snufje peper en zout. Pureer de soep fijn samen met de staafmixer en voeg ondertussen de truffel toe. Roer 2 eetlepels mascarpone door de soep tot er geen klontjes meer in zitten. Schep de rest van de gebakken paddenstoelen door de soep.

9. Romige champignonsoep
Ingrediënten:
– olijfolie
–  600 gram champignons
–  1 ui
–  2 stengels selderij
–  3 teentjes knoflook
–  paar takjes peterselie
–  paar takjes tijm
– 2 blokjes bouillon
– 2 eetlepels crème fraiche
– 1 liter water
– peper en zout

Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, selderij, knoflook, peterselie, tijm en de paddenstoelen toe. Laat dit met de deksel erop tot dat deze zacht zijn. Schep er 4 champignons uit voor later. Voeg dan het water toe samen met de bouillon blokjes en de crème fraiche. Proef dit en voeg voor extra smaak wat peper en zout toe. Snijd de overgebleven champignons in plakjes en bak deze kort in een beetje olie. Deze kun je daarna bij de soep toevoegen.

10. Verse tomatensoep
Ingrediënten:
– olijfolie
– 7 tomaten
– 1 wortel
– 1 ui
– 1 theelepel suiker
– 2 blokje bouillon
– 1 eetlepel witte suiker
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 eetlepels kookroom
– basilicum
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 750 ml water
– peper en zout

Fruit de ui en knoflook in een grote pan met olijfolie. Voeg de wortel en tomaten toe en bak mee. Voeg dan het water met de bouillonblokjes toe en roer het suiker en zout door de soep heen. Laat dit 10 minuten zacht koken. Gooi dan de tomatenpuree, kookroom en het knoflookpoeder door de soep heen en laat dit nog 5 minuten zacht koken. Doe er wat zout in samen met de basilicum om de soep af te maken.

Geen zin in soep, maar wel in een ander gerecht?
5 supersnelle recepten voor vanavond
RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken
RECEPT: overheerlijke pizza soep